image

"Vriendelijk virus" infecteert 109 scholen

donderdag 15 januari 2009, 10:50 door Redactie, 3 reacties

Niet een hacker, maar een "vriendelijk virus" is de oorzaak dat meer dan honderd Canadese scholen besmet raakten, zo is nu bekend geworden. "Dit is niet een kwaadaardig virus", aldus David Weir van de Vancouver School Board. "Alles wijst erop dat het niet met kwade intentie is verspreid. De leerlinggegevens en onze data zijn niet in gevaar geweest." Ondanks dat de anti-virus software van de scholen up-to-date was, wist de malware toch de systemen te infecteren. Volgens de communicatie manager komt dit omdat de benodigde signature nog niet was verschenen.

"Het verspreidt zich via netwerken en USB-sticks. Er zijn volgens onze anti-virusleverancier geen aanwijzingen dat dit een bewuste aanval op het schooldistrict is geweest. Ze hebben andere klanten en organisaties die met hetzelfde virus te maken hebben." Daarmee lijkt het er erg op dat het om de Conficker worm gaat, die eerder al bij ziekenhuizen en de Oostenrijkse en Bulgaarse overheid toesloeg. Inmiddels is bij 109 Canadese scholen de malware al verwijderd, maar het werkelijke aantal infecties is nog onbekend. "We zijn bezig met het verwijderen van het virus."

Reacties (3)
15-01-2009, 11:46 door Anoniem
Ondanks dat de anti-virus software van de scholen up-to-date was, wist de malware toch de systemen te infecteren. Volgens de communicatie manager komt dit omdat de benodigde signature nog niet was verschenen.
en
"We zijn bezig met het verwijderen van het virus."
Dus hoe weet je nu dat je virus vrij bent?

Quote uit een interview met een ad-ware hacker (deze week op /.):
Q: How to protect against ad-ware?
A: Use an unix system
15-01-2009, 11:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-01-2009, 14:43 door Anoniem
windows oplossing : plak er een paar sloten op
linux oplossing : gewoon een paar poortjes dichtzette en t nie gebruiken
unix oplossing : metsel de boel dicht

lekker zo koekie : D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.