image

Moeder Pentagon-hacker geeft autisme de schuld

donderdag 15 januari 2009, 13:15 door Redactie, 4 reacties

Volgens de moeder van Gary McKinnon, de Britse systeembeheerder die de systemen van het Pentagon en NASA hackte, is autisme de reden dat haar zoon een hacker werd. "Het is geen excuus, als je een misdaad begaat, bega je een misdaad", zo liet ze in haar eerste grote interview weten. Ze vraagt de Britse premier, die ook kinderen heeft, om rekening met McKinnon te houden. "Moeten we echt onze kwetsbare volwassenen uitleveren en een celstraf van 70 jaar laten uitzitten? Zeventig jaar vanwege het zoeken naar UFO's?"

De 60-jarige Janis Sharp is van mening dat het Asperger syndroom waar McKinnon aan lijdt, een vorm van autisme die voor obsessief gedrag en gebrekkige sociale vaardigheden zorgt, hem ongeschikt maakt om zijn gevangenisstraf in een Amerikaanse cel door te brengen. De man heeft nog nooit Groot-Brittannië verlaten. Destijds gebruikte hij ook regelmatig softdrugs. "Hij is geen genie. Hij is goed, maar niet de beste. Ze hadden geen wachtwoorden, geen firewalls, dat was het probleem. Gary bracht ze in verlegenheid. Ze willen van iemand een voorbeeld maken en vonden dat Gary wel geschikt was."

Zijn moeder laat weten dat hij een introvert en gevoelig kind was, die zichzelf op 7-jarige leeftijd piano leerde spelen. Als kind had hij al problemen met reizen en schreeuwde hij het uit als hij met de bus moest. McKinnon heeft onlangs een schuldbekentenis aangeboden, zodat hij in Groot-Brittannië berecht kan worden en mogelijk ook zijn straf uitzitten.

Reacties (4)
15-01-2009, 13:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-01-2009, 14:09 door spatieman
de aanval in vietnam was een aktie van senieliteid, dus zet de US regering ook maar vast.
idd, dom volk daar..
15-01-2009, 16:34 door Anoniem
Als systeembeheerder heb je toch geleerd dat je niet in een computersystem
zal inbreken van anderen ook al staan duren wagenwijd open bij Pentagon.
NASA is nog van oude wet die Moses heeft samengesteld "Oog om oog en tand om tand"
,dat is zeker geen excuus bij NASA ,als je werkeloos bent wil je ook wel in de
NASA computer hacken naar uF0's. Mensen die beinvloed zijn door computer zijn
levens gevaarlijk wanneer lijden aan het Asperger syndroom.
17-01-2009, 12:08 door Anoniem
Ik ben goed op de hoogte van autisme, ik ben hetzelf ook en dat dwangmatige (als die dat idd heeft) is een hel.

Er zijn verscheidene vormen zelf ben ik hoog functionerend zwaar autistisch.

Hoog Iq laag eq en allemaal onhebbelijkheden. Sociale contacten gaan heel moeizaam. En geluiden en geuren zijn verschrikkelijk voor me.

Het is niet prettig als je iemand kan ruiken die 3 man verder zit (wie dan ook) en geluiden hoort die anderen die niet horen. Mn potje zit zo vol.

Schrijven en analyse gaan prima (afstandelijk)

Maar mij zie je dus nooit op verjaardagen of in warenhuizen want na 3 zinnen sla ik helemaal dicht,,,of al die herrie is me teveel Het gaat gewoon niet maar als ik achter een pc zit dan ervaar ik dat als een bevrijding. Maar empathie en inlevingsvermogen zijn ook van die ernstige aandachtspunten. Dus ik denk dat die gewoon in zijn gefocuste aandacht de rest uit het oog verloor. Ken dat wel. Zie dat zo voor me zeg maar. Maar dat hoeft natuurljk niet zo te zijn.

Maar persoonlijk hou ik dat aspect erg goed in de gaten en als ik iets belangrijks doe laat ik het altijd een dag rusten zodat ik nooit in een gefocuste opwelling domme dingen doe.

Het is zwaar klote want zelf ben je het lijdend voorwerp en weinigen begrijpen de hel waarin je regelmatig inzit. En iedereen vind je humeurig.

Maar geef mij een getallenreeks of laat me troubleshooten en ik zie het antwoord al. Wel handig als je ongewone zaken moet opsporen. Vraag me niet hoe het komt maar ik zie alles in beelden ook problemen En dat schijnt niet iedereen te hebben?

Moet er niet aan denken om in een gevangenis te zitten ik zou helemaal gek worden van al die mensen om me heen,

tram bus files warenhuizen mensen menigten...gatverdamme. Ik gruw al bij de gedachten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.