image

Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware

woensdag 21 januari 2009, 11:05 door Redactie, 21 reacties

Er is mogelijk een verband tussen gebruikers van illegale software en met malware geïnfecteerde systemen, aldus Microsoft beveilgingschef Roger Halbheer. De Zwitser bekeek de statistieken van landen waar veel besmette computers zijn en waar illegale software schering en inslag is. Uit de grafiek blijkt dat de twee dicht bij elkaar liggen. Landen waar weinig softwarepiraten actief zijn, hebben vaak ook met minder infecties te maken. De reden voor de samenhang tussen malware en illegale software is onder andere te verklaren door het gebruik van P2P-software.

"We weten dat peer-to-peer netwerken een bron van malware zijn. Dus er is een goede kans dat mensen die bewust software stelen het via dit soort netwerken of andere onbetrouwbare bronnen binnenhalen, en zo met malware besmet raken." Een andere reden is dat softwarepiraten onvoorzichtig zijn en geen virusscanner gebruiken of die niet updaten. Als laatste acht Halbheer het waarschijnlijk dat gebruikers van illegale software hun computers niet patchen omdat ze bang zijn om gepakt te worden. "Dit is interessant om verder uit te zoeken. Helaas heb ik geen gegevens over Microsoft Update in de genoemde landen die ik publiek kan maken."

Speculatie
Halbheer benadrukt dat het om speculaties gaat, aangezien er niet voldoende informatie is om de bovenstaande punten te bevestigen. "Aan de andere kant denk ik dat ik heb aangetoond dat er mogelijk een verband tussen illegale software en security is en ik denk dat het makkelijker is om gebruikers te overtuigen om hun machines te patchen als ze legale in plaats van illegale software gebruiken."

Reacties (21)
21-01-2009, 11:11 door Anoniem
Uit de grafiek blijkt dat de twee dicht bij elkaar liggen.

Dat blijkt niet uit de grafiek op deze pagina te zien!
21-01-2009, 11:37 door Necrowizard
oh wow.. echt waar? -.-

Iedereen met een beetje verstand weet dat je eerst de keygens / cracks / patches enzo moet scannen. ZEKER als je het via P2P download, ipv bv scene releases; bij P2P kan iedereen een trojan oid aan de cracks zetten

en @ "ik denk dat het makkelijker is om gebruikers te overtuigen om hun machines te patchen als ze legale in plaats van illegale software gebruiken."

Tja, als je gewoon legale software gebruik, is het ook een stuk makkelijker te patchen. Als je een crack/patch hebt gebruikt om een programma illegaal te gebruiken, kan je na een software update ook weer een nieuwe crack gaan zoeken...
21-01-2009, 11:41 door Bill Torvalds

ik denk dat het makkelijker is om gebruikers te overtuigen om hun machines te patchen als ze legale in plaats van illegale software gebruiken.

Mensen om me heen zie ik veel meer aan beveiligingsmaatregelingen doen terwijl ze P2P software gebruiken omdat ze weten dat (illegale) software via P2P gevaarlijker is en zijn zich ook bewuster hiervan.
21-01-2009, 11:51 door Anoniem
Statistiek is als een lantaarnpaal voor een dronken man, hooguit ter ondersteuning, slechts zelden voor verlichting.

Leuk hoor zo'n casuaal verband, maar voor de rest heb je er niks aan.
21-01-2009, 12:03 door Eerde
De kop
"Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware"
Had wellicht beter kunnen luiden:
"Microsoft: Mogelijk verband wrak OS, plus meegeleverde software, en malware"
21-01-2009, 12:07 door Lamaar
Door EerdeDe kop
"Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware"
Had wellicht beter kunnen luiden:
"Microsoft: Mogelijk verband wrak OS plus meegeleverde software en malware"

Je begint heel irritant te worden met je lullige opmerkingen. Steeds meer mensen nemen je helemaal niet meer serieus. En terecht.
21-01-2009, 12:08 door Anoniem
Illegale software? Dat is ook vragen om problemen. En waarom illegaal? Er zijn voldoende alternatieven als freeware of OpenSource. Wil je perse Illegaal dan moet je het ook zelf maar weten
21-01-2009, 12:19 door Anoniem
Halbheer benadrukt dat het om speculaties gaat

IMO: publiceer het dan niet. Het zou namelijk ook andersom kunnen met al dat gespeculeer. Het zou ook een relatie kunnen hebben met cultuur, intelligentie, verwachtingen, veronderstellingen. Met speculaties kan men geen rechtgeaard statement maken of onderzoek onderbouwen, zwijg dan, heer Halfverstand.

Medewerkers in het zuiden van Nederland geven mij toe dat ze een USB stick niet kunnen openen, ze zijn blij dat er zoiets is als Autoplay. Die mag ik zeker nooit afzetten. M$ weet dat, ze maakt een OS voor dummies, ze is daar fier over, het bewijs is er: iedereen koopt het (willen of niet). Dat soort mensen vraagt natuurlijk om problemen. M$ vindt dat geen M$-probleem, maar wentelt het netjes af op de consument. Tja, zo gaat dat.

M$ zal niet rouwen om een door malware onbruikbare pc. De gemiddelde Nederlander is dom genoeg om het zover te laten komen en rijk genoeg om een nieuwe te kopen: iedereen blij.
21-01-2009, 12:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-01-2009, 12:23 door Jachra
Door EerdeDe kop
"Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware"
Had wellicht beter kunnen luiden:
"Microsoft: Mogelijk verband wrak OS plus meegeleverde software en malware"

Eerde, ga eens eerst eens iets leren voor dat je praat als een kip zonder kop. En blijf liever op webwereld dan op deze site.
21-01-2009, 12:25 door Eerde
I have offended people in the past, I know.....but there are many people who should be offended on a regular basis, I have always felt, and I am just the boy to do it.
"Billy Conolly"
21-01-2009, 12:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-01-2009, 12:48 door Eerde
Nee hoor Ice, mijn fanbase groeit juist :)
Getuige het gebruik door Ano (hierboven) van de schrijfwijze: M$...
21-01-2009, 13:18 door Anoniem
Mogelijk zijn bepaalden Windows XP versie al voorzien met malware. Wie een beetje verstand van zaken heeft weet dat Windows XP OEM Home Edition niet zo makelijk kan crack. Hier heb je een MCE_Crack noddig die product activation omzeep helpt in de Winlogon.exe! RAR's is zonder risico cracken, ga opzoek naar rarreg.key, de inhoud staat op google, bewaar kladblok opslaan onder naam rareg.key en met beetje geluk is rar geactiveerd.
21-01-2009, 13:41 door Anoniem
Van dit sprookje ga ik weer heerlijk slapen vannacht.
21-01-2009, 13:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-01-2009, 14:25 door Napped
Door DuckmanWaarom illegale software gebruiken? Ik ben hier heel eerlijk in, ik heb geen zin om veel geld neer te tellen voor een software pakket en al helemaal niet als ik Bill's zwembad daarmee mee betaal. Maar om nou gelijk illegaal te gaan? Er zijn zat alternatieven in de freeware en OpenSource. Elk betaal pakket heeft wel een goede OpenSource vervanger. Illegaal downloaden is gewoon stom dus niet doen.

tips
MS Office ¬80,- ¬350,- OpenOffice http://www.openoffice.org/
Photoshop ¬100,- GimpShop http://www.gimpshop.com/
etc

Maar dat kan niet altijd.
Users kunnen niet altijd wennen aan de interface , het zit anders in elkaar, er is niet altijd te comptibaliteit ( verkeerd opslaan)

Ik zelf werk op verschillende Os'en (apple osx 10.5.5 , Windows xp,vista, 7, server 2003 en 2008 , ubuntu , debian en centos)
ieder heeft ze voordelen , maar ook nadelen.

Linux mist gewoon één belangrijk ding wat apple en windows wel doen . Marketing

en houd eens op met Microsoft M$ te noemen.
bij Rh¬
moet je maar eens hier kijken http://www.redhat.com/apps/commerce/
21-01-2009, 14:37 door Eerde
Napped
Linux mist gewoon één belangrijk ding wat apple en windows wel doen . Marketing
Ja het is een schande, weet je wat voor iedere distro download gaan we 10 euro vragen of 15 dollart (wat het eerst komt) en voor ieder progje 2,=/2.5 dan betalen we daaruit een fatastische marketing campagne om M$ onderuit te halen.
Strak plan !
21-01-2009, 17:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-01-2009, 19:05 door Anoniem
Door Lamaar
Door EerdeDe kop
"Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware"
Had wellicht beter kunnen luiden:
"Microsoft: Mogelijk verband wrak OS plus meegeleverde software en malware"

Je begint heel irritant te worden met je lullige opmerkingen. Steeds meer mensen nemen je helemaal niet meer serieus. En terecht.
geheel mee eens, eerde leeft ook overduidelijk in een eigen wereldje:

"Nee hoor Ice, mijn fanbase groeit juist :)
Getuige het gebruik door Ano (hierboven) van de schrijfwijze: M$..."

je wil toch niet zeggen dat jij denkt dat jij de eerste was die ermee begon? die schrijfwijze word al gebruikt toen jij waarschijnlijk nog in de luiers lag hoor ;) de sterk overtuigde manier waarop je dit stellig beweerd geeft enige indicatie over je geestelijke toestand!

maar hij bereikt prima wat hij wil, oplaatst zijn hij en zijn "fans" alleen nog over, en is iedereen het met meester eerde eens...
mijn bezoek aan deze website is al gedaald van dagelijks naar 1 keer per week zo ongeveer, en zo te zien zal dat alleen maar minder worden...

en nu ontopic, het artikel is geheel juist, illegale software is slechter beveiligd door het gebrek aan updates enz, en omdat de gebruikers op voorhand al paranoia zijn en juist nog minder updates installeren dan ze normaal zouden doen (wat ook al niet over houd)
het gebruik van illegale software is ook nog eens geheel onnodig, er zijn genoeg alternatieven en als je daar niet voldoende aan hebt dan zal je net als ieder mens er gewoon eerlijk voor moeten betalen, het feit dat je dat vertikt is helemaal niet de schuld van bv. microsoft maar van de gebruiker, en het risico wat hij daarmee neemt is dan ook geheel zijn eigen schuld...
begrijp mij goed, iedereen mag het zelf weten maar ga niet een ander de schuld geven voor iets wat je zelf doet, ik vertik het ook om het volle pond te betalen voor office, maar dat wil niet zeggen dat ik daarom maar ga stelen omdat ik vind dat het mag, nee ik gebruik openoffice, en al vele jaren met grote tevredenheid, geen zorgen om updates en verouderde bestandsondersteuning enz, nee gewoon een actueel goed onderhouden pakket...

maarja sommige mensen lijken bijna uit principe zoveel mogelijk illegale software te willen gebruiken, want ik ben arm en hij is rijk dus mag ik doen wat ik wil, de bank heeft meer geld dan mij dus ik mag m beroven-denkwijze ;)
25-01-2009, 23:43 door Anoniem

De kop
"Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware"
Had wellicht beter kunnen luiden: ...

Eerde bedoelt natuurlijk: Mogelijk verband tussen malware en OS dat alle bestanden automatisch start en nogal onveilig uit de doos komt. En als Eerde het zo had gezegd, had iedereen hem gelijk gegeven en bejubeld!
Malware moet, net als andere software, starten om iets te kunnen doen. Daarom moet nu de hele wereld Autorun.inf uitschakelen, dat blijkbaar nog niet zo eenvoudig is. Zelfs Microsoft kan blijkbaar niet in een keer vertellen hoe het moet.
De hele wereld?
Nee, een kleine groep mensen gebruikt alternatieve software. Deze is vaak gratis verkrijgbaar en voert niet vanzelf alles uit. Dat betekent dat veel malware op die systemen minder mogelijkheden heeft om werkelijk iets te doen. BSD, linux en OS/x zijn daar voorbeelden van.
Het is het geheel aan instellingen en ontwerpkeuzes dat Windows tot een aantrekkelijk malware-platform maakt. En ja, de doelgroep is ook lekker groot dus de winst is ook vet.
Maar zolang de Microsoft-haters niet toegeven dat Windows Media Player een betere security geschiedenis heeft dan Quicktime (kijk eens op Secunia), gaan de Windrones natuurlijk niet toegeven dat Windows een brak product is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.