image

WiFi-verf beschermt netwerk tegen hackers

woensdag 21 januari 2009, 17:29 door Redactie, 18 reacties

Verf om WiFi-netwerken mee te beschermen is al sinds 2004 verkrijgbaar, maar vanwege de hoge snelheden die dit soort netwerken vandaag de gebruiken zijn die oplossingen niet meer voldoende. Toch is er hoop voor systeembeheerders die graag verven, want Japanse onderzoekers hebben een nieuw soort coating ontwikkeld. De verf is ontworpen om elektromagnetische golven van meer dan 100Ghz te blokkeren, terwijl de oplossingen die nu verkrijgbaar zijn niet verder dan 48Ghz komen. Een nieuw soort aluminium ijzeroxide is in staat om golven die vier keer zo groot zijn te stoppen. De verf gaat maar liefst tot 182Ghz en hogere snelheden liggen in het verschiet.

De samenstelling van het nieuwe materiaal verstoort de verbinding tussen ijzer en zuurstof, wat de magnetische eigenschap van het materiaal zou verklaren. Het zijn niet alleen draadloze netwerken die van de verf kunnen profiteren, het materiaal zou ook nuttig voor vliegtuigen, afdelingen in ziekenhuizen en laboratoria zijn. Zoals het er nu naar uitziet is de verf goedkoop om te fabriceren, de Japanners gaan zelf uit van zo'n 11 euro per kilo.

Reacties (18)
21-01-2009, 17:46 door Anoniem
En door die verf maak je van je huis een grote microgolfoven. Gezond lijkt me dat niet dat al wat je binnen uitstraalt ook binnen blijft....

Gunther
21-01-2009, 17:59 door Eerde
Humor, na het 'vallen' van de muur heb ik jaren lang zaken gedaan achter die muur. Voornamelijk met Rusland en de overige GOS staten.

Het aantal keren dat ik de 'stealth' verf aangeboden heb gekregen of de verdwenen 'Amber room' of 500miljoen kuub hout kan ik niet meer tellen. Men baseert zich op onderzoen die bv aantonen dat de radarreflexie hoger is bij verf met een hoog gehalte aluminium erin, of cobalt of scandium ;)

Leuke hoax, niet meer niets minder.
21-01-2009, 18:03 door Eerde
PS
Wat is toch het belang van security.nl bij dit soort hoaxen ?
Net als gisteren bij het malafide Utrascan van Frank Engelsman.
Why-o-why ?
21-01-2009, 18:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-01-2009, 19:10 door Eerde
Alas, niemand wist in '89 wat malware was... :(
Ik moest zelfs nog vergunningen aanvragen om i386 processortjes mee te nemen...
Nou ja, gelukkig waren die niet zo groot en fouilleren doet men nu eenmaal niet bij het verlaten van het land ;)
21-01-2009, 20:57 door spatieman
aluminium folie is goedkoper...
21-01-2009, 21:45 door Anoniem
De auteur weet blijkbaar de relatie tussen golflengte en frequentie niet. Als de een groter wordt wordt de ander kleiner, dus als de te blokkeren frequentie hoger wordt zijn de bijbehorende golven dus kleiner, niet groter.
21-01-2009, 22:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-01-2009, 09:15 door TD-er
niet verder dan 48Ghz komen. Een nieuw soort aluminium ijzeroxide is in staat om golven die vier keer zo groot zijn te stoppen. De verf gaat maar liefst tot 182Ghz

Als je een hoax gaat posten/promoten, zorg dan dat het geloofwaardig overkomt. Langere golflengte is lagere frequentie.
Gaan we het trouwens ook op de ramen, deuren en plafonds/vloeren smeren? Of is het stoppen door een muur al voldoende?
En krijg je dan geen reflecties door al die metalen in de muren, waardoor je zelf ook een slechtere ontvangst hebt?
22-01-2009, 09:51 door Anoniem
En anders maak je van je huis/kantoor een grote magnetron, lekker gezond... Beter zorg je gewoon voor een goede beveiliging.
22-01-2009, 09:57 door Anoniem
@ Eerde :

"Het aantal keren dat ik de 'stealth' verf aangeboden heb gekregen of de verdwenen 'Amber room' of 500miljoen kuub hout kan ik niet meer tellen. Men baseert zich op onderzoen die bv aantonen dat de radarreflexie hoger is bij verf met een hoog gehalte aluminium erin, of cobalt of scandium ;)"

Wat heeft dat in hemelsnaam te maken met onderzoek van de universiteit in Tokyo, waarover in the New Scientist wordt geschreven ?

"Wat is toch het belang van security.nl bij dit soort hoaxen ? "

Tja, ik zie geen enkel degelijk inhoudelijk argument voor je stelling dat dit een hoax is.
22-01-2009, 10:01 door Anoniem
Mijn router heeft nu wel een heel leuk kleurtje gekregen, en met een kabeltje erin werkt die gelukkig nog wel.
22-01-2009, 10:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-01-2009, 10:21 door Anoniem
Door TD-er
niet verder dan 48Ghz komen. Een nieuw soort aluminium ijzeroxide is in staat om golven die vier keer zo groot zijn te stoppen. De verf gaat maar liefst tot 182Ghz

Als je een hoax gaat posten/promoten, zorg dan dat het geloofwaardig overkomt. Langere golflengte is lagere frequentie.

Dat was ook mijn eerste reactie. De vergelijking is nog altijd:

Lichtsnelheid = frequentie x golflengte

Oftewel, gaat als de golven 4 keer zo groot zijn, dan neemt de golflengte dus met een factor 4 toe. En zal de frequentie met een factor 4 af moeten nemen, doordat de lichtsnelheid "c" een constante is. Maar nee! De frequentie neemt juist met een factor 4 toe, waardoor de lichtsnelheid met een factor 16 toeneemt. Dit is toch vrij groot nieuws!

Het verhaaltje doet me denken aan die busjes magische spray (à €5,= per stuk) die ervoor zorgden dat de luchtdichtheid in een kamer zo werd aangepast dat de wireless signalen minder weerstand ondervonden en dus langere afstanden mogelijk waren. Hartstikke goed spul, net zoals deze verf.
22-01-2009, 17:26 door Anoniem
Door Duckman
Beton werk ook goed. Werkt iets anders de energie van je WiFi word door het beton geabsorbeerd. Hierdoor komt uit een lekke kooi van Faraday nog wel WiFi, maar uit een lek beton blok bij na niks alleen bij het lek. Een lek kan iets zijn als een deur.


dus als je buren veel aan het boren zijn (zoals wel in mijn geval en vooral in de wc is het gehorig, wat voorheen dus niet zo was..) in een flatgebouw, dan kan het dus zo zijn dat die buren een soort ¨deur¨ van dat lek in het beton aan het maken zijn en zo kunnen sniffen of zij wifi-toegang kunnen krijgen bij hun buren? welke buren dan ook, binnen een bepaalde afstand. graag wat reacties over ervaringen met overijverige buren die graag boren..en zou het handig zijn om je modem (en/of router) in te pakken met aluminiumfolie en zouden de kabels dan ook ingepakt moeten worden, of zou het volstaan om je modem (en/of) en kabels met die verf in te smeren?
23-01-2009, 07:38 door Anoniem
"Dat was ook mijn eerste reactie. De vergelijking is nog altijd: Lichtsnelheid = frequentie x golflengte"

Klopt geheel, maar wil je daarmee zeggen dat het hele verhaal een hoax is, of dat de redactie wellicht een fout heeft gemaakt in dit artikel ? Immers wordt de soort coating waarover men het hier heeft al jarenlang gebruikt in ziekenhuizen e.d., en het is ook al lang aangetoond dat dit ook daadwerkelijk werkt.
23-01-2009, 15:12 door Anoniem
Goed niet nieuw dus:
http://www.security.nl/artikel/15748/1/Anti-WiFi_verf_verandert_kantoor_in_elektromagnetisch_fort.html

En bovendien is het zo dat: Hoe HOGER de frequentie, hoe KLEINER de golflengte. Het is juist moeilijker om LAGE frequenties te filteren, vooral met verf als deze.

De verf is niet nieuw, en zeker niet intressant. Als je een WIFI netwerk opzet, waarom zou je het dan willen afschermen? Handig hoor.
14-04-2010, 16:43 door Anoniem
Zucht, dit heeft niets met stealth te maken, het is gewoon een soor kooi van faraday die je maakt, hierdoor kunnen er geen signalen naar binnen en naar buiten.
Lijkt mij heerlijk om deze verf voor mijn slaap kamer te gaan gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.