image

Tor dicht beveiligingslek in privacy-software

vrijdag 23 januari 2009, 13:55 door Redactie, 2 reacties

Tor mag dan volgens onderzoek van Coverity "lekvrij" zijn, de Belgische beveiligingsonderzoeker vond toch nog een beveiligingslek dat in de nieuwste versie gedicht is. De kwetsbaarheid betreft een heap-corruption bug die op afstand is te misbruiken. Details wil het Tor-team pas vrijgeven als mensen de upgrade hebben kunnen installeren. Tor 0.2.0.3 verhelpt daarnaast vijf grote, niet security gerelateerde, fouten en ongeveer twintig bugs die minder ernstig van aard zijn.

Reacties (2)
23-01-2009, 14:10 door Anoniem
0 issues on Coverity Scan, betekent niet volledig lekvrij op het security front.

Daarnaast is er ook niet gesproken over security bugs, wat in jullie vorige artikel wel werd gesuggereerd, maar over bugs in de trant van crashes.

"In September, they found 171 issues in our code. Many of these were just sloppiness in our unit tests' error handing, but a good fraction were real bugs in our main codebase, a couple of which could have resulted in crashes under unusual circumstances that probably would have been hard to debug."
23-01-2009, 18:04 door KwukDuck
Updated..

Afgelopen week trouwens de eerste keer dat deze software mij een perm ban oplevert bij een game omdat ze blijven beweren dat ik via een proxy connect, die mensen (china) wijs maken dat ik Tor draai en nu voor hen speciaal poort 80 heb geblockt snappen ze niet, ik connect via een proxy blijven ze stug beweren... :(

Ik draai al tijden die node, die game heb ik ook bijna 3 weken zonder problemen gespeeld opeens kreeg ik out-of-nowhere een ban.

Minder leuk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.