image

Nigeriaanse pinpasfraudeur ook in hoger beroep veroordeeld

vrijdag 23 januari 2009, 15:19 door Redactie, 4 reacties

Een 30-jarige Nigeriaan die wegens fraude met pinpassen, het hengelen van post uit brievenbussen en gebruik van een valse naam een gevangenisstraf van twee jaar en vijf maanden kreeg, is in hoger beroep opnieuw veroordeeld. De man houdt vol dat hij het slachtoffer van een persoonsverwisseling is geworden. Tevens zou zijn 34-jarige ex-vrouw uit Middelburg uit wraak een valse getuigenis hebben afgelegd. Daarom besloot hij in hoger beroep te gaan. Hij kon de rechter niet op andere gedachten krijgen. De uitspraak is gelijk aan wat het OM eerder had geeist.

Volgens de aanklacht viste de man salarisstroken, bankafschriften, een pensioenstrook en een NS-voordeelurenkaart uit de brievenbus van zijn slachtoffers. De vrouw kreeg een werkstraf wegens heling omdat zij allemaal postpakketten in ontvangst had genomen die aan onbekende personen waren geadresseerd. Het ging onder andere om een homecinema set en andere producten van postorderbedrijven. De man zou haar hebben geslagen, waardoor ze niet naar de politie durfde, zo liet de vrouw de rechter weten. De Nigeriaan heeft inmiddels zijn straf al achter de rug en is naar Nigeria uitgezet.

Reacties (4)
23-01-2009, 15:35 door Anoniem
"Naar Nigeria uitgezet?" Gegarandeerd dat hij gewoon weer in zijn flatje in Amsterdam ZO zit te spammen.
24-01-2009, 03:57 door Anoniem
"De Nigeriaan heeft inmiddels zijn straf al achter de rug en is naar Nigeria uitgezet."

Het Nederlandse rechtssysteem kennende heeft ie dus 2 uur tuintjes mogen harken...
24-01-2009, 09:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-01-2009, 15:58 door Lamaar
Door Anoniem"Naar Nigeria uitgezet?" Gegarandeerd dat hij gewoon weer in zijn flatje in Amsterdam ZO zit te spammen.
Ja, dat krijg je van dat softe beleid hier. We laten bijna iedereen binnen en wie toch onverhoopt geweigerd wordt, kan gewoon met een treinkaartje toch weer binnen komen. Maar ja, we krijgen nou voor zessen een ander programma: in plaats van Sesamstraat een nieuwe Fabeltjeskrant waarin we dagelijks kunnen zien hoe lief al die buitenlanders eigenlijk wel zijn. En Wouter Bos zal wel zorgen dat er een zak met geld klaar staat: gewoon even de staatsschuld met wat miljardjes verhogen. Volgend kabinet mag dan weer een Gerrit Zalm leveren om dat weer op te lossen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.