image

Lekken in office/FreeBSD, IBM gaat voor wireless security

dinsdag 9 oktober 2001, 10:04 door Redactie, 0 reacties

Een lek in Microsoft's Excel en Powerpoint, onderdelen van Office 2000 en 2002, maakt het mogelijk voor kwaadwillenden om macro's automatisch te laten openen in documenten. Normaliter vragen de programma's aan de gebruiker of zij het macro wel echt willen openen, door een fout blijkt dit dus omzeild te kunnen worden. Gebruikers van Office 2000 of 2002 wordt dringend geadviseerd te upgraden.

De FreeBSD developers wijzen op een lek wat is gevonden in het UUCP pakket, onderdeel van de standaard FreeBSD distributie. Op multi-user systemen bestaat de mogelijkheid dat gebruikers systeembeheerders rechten kunnen verkrijgen door dit lek uit te buiten. Op UNIX systemen is het over het algemeen een goede common practice om het setuid bit van onnodige/ongebruikte programma's af te halen of deze te verwijderen, om dergelijke problemen te voorkomen.

IBM kondigt nieuwe plannen aan op het gebied van wireless security. Zo heeft men een nieuw product ontwikkeld (Wireless Security Auditor) en worden nieuwe hardware gebaseerde encryptie methoden toegepast in de IBM Thinkpad notebooks.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.