image

Britse overheid belooft beterschap na verlies USB-stick

maandag 26 januari 2009, 12:11 door Redactie, 3 reacties

Het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken is schuldig aan het verlies van een USB-stick met de gegevens van 84.000 gevangenen, ook al was het een consultancybedrijf dat de datadrager kwijtraakte. Het ministerie heeft nu beterschap beloofd en een overeenkomst met de Information Commissioner's Office ondertekend om de procedures voor het beschermen van gegevens aan te scherpen. "Ook al heeft een aannemer de gegevens verloren, het is de beheerder van de data (het ministerie) die verantwoordelijk voor de beveiliging ervan is", zo laat de privacywaakhond in een reactie weten.

Op de verloren USB-stick stonden de namen, adresgegevens en verwachte datum van vrijlating van tienduizenden gevangenen. "De databeschermingswet stelt duidelijk dat organisaties gepaste maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat persoonlijke informatie veilig is", aldus Assistant Information Commissioner Mick Gorrill. De stick bevatte verder de informatie van 10.000 veelplegers en 33.000 politie documenten.

Versleutelde schijf kwijt
Amper een dag na de belofte van beterschap werd bekend dat er weer informatie op straat was beland. Dit keer gaat het om de namen, salarisgegevens, rekeningnummers en verzekeringsnummers van 2000 Britse ambtenaren. In dit geval was de schijf wel versleuteld, waardoor de British Council zich geen zorgen maakt mocht de datadrager in verkeerde handen komen.

Reacties (3)
26-01-2009, 12:42 door Anoniem
"In dit geval was de schijf wel versleuteld, waardoor de British Council zich geen zorgen maakt mocht de datadrager in verkeerde handen komen."

Ehm, men maakt zich geen zorgen ? Dan vraag ik mij toch wel af hoe goed het versleuteld is. Ik mag toch hopen dat men het niet heeft over een .Rar of .Zip bestandje met een wachtwoord ofzo ;-))
26-01-2009, 13:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-01-2009, 17:29 door spatieman
veel beloven.
en nog HARDER de burgers bespioneren...
en nog MEER usb sticks verliezen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.