image

Mac malware alleen risico voor downloaders

dinsdag 27 januari 2009, 09:50 door Redactie, 8 reacties

In korte tijd zijn er twee Trojaanse paarden voor de Mac gesignaleerd, toch zijn het niet de doorsnee gebruikers die zich zorgen hoeven te maken. De grootste kans op infecties lopen namelijk bestandsuitwisselaars en andere downloaders. Anti-virusbedrijven grijpen de gelegenheid aan om virusscanners voor de Mac te promoten, maar wie zich "netjes" gedraagt hoeft niet bang te zijn, aldus Adam O'Donnell. "De Trojanen van de afgelopen week verspreiden zich niet vanzelf en treffen alleen bestandsuitwisselaars en zijn daarnaast eenvoudig te vinden, te analyseren en te verwijderen."

O'Donnell verwacht wel dat de malware-vrije dagen van de Mac geteld zijn, hoewel dat meer door de gebruikers dan het systeem zelf komt. Iedereen die nu besmet is blijft dat, tenzij men het probleem handmatig oplost, aangezien er nog geen automatische verwijdertools zijn om malware te identificeren en te verwijderen. "Dat betekent dat er nu een populatie van besmette Mac gebruikers is die besmet blijft, tenzij ze hun machine schoonmaken of een nieuw systeem kopen."

Of er meer malware voor het platform zal verschijnen is afhankelijk van hoeveel de besmette Macs opleveren. "Als dat niet voldoende is, dan zijn deze incidenten slechts uitzonderingen, anders doen Mac gebruikers er verstandig aan om hun Time Machine backups up to date te houden."

Reacties (8)
27-01-2009, 10:32 door Anoniem
Apple OS = struisvogel OS

wie zich "netjes" gedraagt hoeft niet bang te zijn

Ik ken héél véél mensen die zich niet netjes gedragen, ook onder de Apple goegemeente. En die zijn tot nog toe niet bang, want hun OS is toch veilig...
27-01-2009, 10:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 11:03 door Anoniem
Laten we eerlijk zijn, er bestaat niet iets als het ideale OS, alleen iets als een ideale gebruiker....
Windows heeft voor en nadelen
Linux heeft voor en nadelen
OSX heeft voor en nadelen
Z-OS heeft ook voor en nadelen

Het gaat er om waar je het liefste mee werkt en welk OS de juiste functionaliteit bied
27-01-2009, 11:18 door Lamaar
Alleen schadelijk voor downloaders en bestandsuitwisselaars. Nee! Is het heus? Dus mijn kat hoeft niet bang te zijn? Wat een geleuter weer om iets recht te praten wat krom is.
27-01-2009, 12:52 door Eerde
Bij deze berichten zijn het voornamelijk de M$ gebruikers die een "feel-good" factor van 2.0 hebben.
Na de aanvallen op Apple's MacOS zal men proberen dezelfde onzin te gaan verkopen betreffende GNU/Linux systemen. Mja zoals ieder weldenkend mensch weet is GNU/Linux niet vatbaar voor al dat 'gedoe'.

Grappig dat je nooit leest dat de 100.000.000 gebruikers van andere systemen dan van M$ massaal problemen hebben met malware, of ..... zelfs dat er duizenden zijn met een probleem of..... enkele honderden of..... enkele tientallen. Hoe zou dat toch komen ? :)
27-01-2009, 13:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 14:32 door Anoniem
[url=http://www.security.nl/artikel/26355/1/Microsoft%3A_Mogelijk_verband_illegale_software_en_malware.html]Microsoft: Mogelijk verband illegale software en malware[/url]. Dit risico op malware geldt voor elk platform en voor elke download van onbetrouwbare bronnen zoals bijvoorbeeld met P2P-software het geval is maar ook zeker niet te vergeten cracker site's voor software serials en cracks, en andere donkere regionen op het net die mensen bezoeken om illegale software werkend te krijgen.
27-01-2009, 18:34 door Eerde
Nog nooit heb ik met P2P-software illegale bronnen bezocht, toch download ik ~ 12GB/mnd en stel ~ 15.000 stukjes software (programma's). Die brand ik vervolgens op DVD's en deel die geheel gratis uit aan een ieder die ik tegenkom en sympa vind :)
Nix aan de hand hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.