image

FBI gaat ook littekens en tatoeages opslaan

dinsdag 27 januari 2009, 10:16 door Redactie, 7 reacties

De FBI werkt aan een nieuw identificatie systeem om criminelen te identificeren, dat niet alleen maar vingerafdrukken gebruikt. Het Next Generation Identification (NGI) system verzamelt vingerafdrukken, palmafdrukken, iris scans, foto's, littekens en tatoeages in een grote database. Tom Bush, Assistant Director van het Integrated Automated Fingerprint Identification System (IAFIS), noemt het NGI een systeem dat "groter, sneller en beter" dan IAFIS zal zijn.

Biometrische toekomst
De verbeteringen worden onder ander veroorzaakt doordat het systeem veel meer biometrische gegevens opslaat en er ook nog ruimte voor "toekomstige biometrische technologieën" is, zoals stem en manier van bewegen. Daarnaast zorgt de hoeveelheid gegevens ervoor dat men eerder de criminelen kan identificeren. "Het is verstandig om palmafdrukken toe te voegen, omdat criminelen die vaak op de plek van een misdrijf achterlaten." Daarnaast is de NGI ook compatible met andere Amerikaanse biometrische systemen en die van andere landen.

Volgens de opsporingsdienst is het systeem geen gevaar voor de privacy van het individu., omdat het via "Privacy Impact Assessments" bepaalt welke informatie het opslaat, hoe het wordt gedeeld, wie er toegang toe heeft en hoe het veilig moet worden opgeslagen.

Reacties (7)
27-01-2009, 10:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 12:40 door Arno Nimus
Volgens mij heb ik dit een paar maanden geleden al eens [url=http://www.security.nl/artikel/18997/1/FBI_wil_database_met_handafdrukken_en_foto%27s.html]gelezen[/url].
27-01-2009, 12:57 door Eerde
What next ? Piercings ??
Moet je de voto's daarvan ook 3 dagen vantevoren meesturen bij je 'toegangsaanvraag' ?
Of zou den yank het pr0n gehalte daarvan niet op prijs stellen ?
27-01-2009, 13:18 door Anoniem
Wat primitief zeg, implanteer nou onderhand eens gewoon een GPS device met een daaraan gekoppeld explosief. Als je ergens naar toe wilt bel je eerst met de FBI om toestemming te vragen zodat die een gebied voor je af kunnen bakenen waar binnen je je mag begeven. Kom je er buiten ben je natuurlijk een terrorist en zal je de knal zelf niet meer horen.
27-01-2009, 14:53 door Anoniem
Sterke lobbies hebben ze daar zeg...!

Ach, ... USA heeft al een vette staatsschuld, dus dit kan er wel bij :)
27-01-2009, 15:24 door Victor69
Wat een idioten!!! Ik heb nog wel een prins Albert die ik op de foto kan zetten voor ze! Of mijn gebleekte sterretje!
27-01-2009, 22:20 door Anoniem
Als je mensen aan hun gezicht, hun manier van lopen, hun dna (zoals diverse Lieve Heren dat mogelijk eventueel wellicht geschapen zouden kunnen hebben), hun irissen en aan hun vingerafdrukken, waarom dan niet aan de tatoeages?
Ik sta registratieplicht voor, voor het laten zetten van tatoeages.
Niet geregistreerde tatoeages moet men, denk ik, dan maar verbieden.
Soms ontstaan er systemen waaraan iedereen meewerkt,
maar waarover iedereen zorgen heeft.
Hoe kan dat nou in het vrije, democratische westen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.