image

"Cybermaffia recruteert massaal ontslagen IT'ers"

dinsdag 27 januari 2009, 11:29 door Redactie, 6 reacties

Ontslagen IT'ers, programmeurs en andere IT-professionals worden volgens anti-virusbedrijf Trend Micro "massaal" gerecruteerd door cybercriminelen. Het gaat dan met name om mensen die door de economische crisis hun baan zijn verloren. "Ervaren en technisch vaardige mensen worden ingezet om bijvoorbeeld inloggegevens of online profielen te verzamelen", zo waarschuwt de beveiliger. Computercriminelen zouden dan ook "sterk" van de huidige economische situatie profiteren, mede omdat mensen nu kwetsbaarder voor social engineering zijn.

Daarnaast zorgt de brede beschikbaarheid van goedkope malwaretechnologie ervoor dat cybercriminaliteit, ook door IT’ers die een nieuwe broodwinning zoeken, steeds beter loont. "Het aanbod aan illegaal verworven vertrouwelijke gegevens is zelfs zo groot, dat de kosten voor deze informatie omlaag gaan. Zo rekenen hackers 35 euro voor gestolen bankgegevens en slechts 25 euro voor creditcardgegevens. Spammers krijgen dertigduizend geverifieerde Nederlandse e-mailadressen voor ongeveer vijf euro, terwijl één miljoen wereldwijde e-mailadressen nog geen vier euro kosten."

iPhone botnet
De beveiliger laat verder weten dat het niet verwacht dat cybercriminelen zullen overstappen op nieuwe technologieën. “De huidige manieren om persoonlijke gegevens te verzamelen, zijn succesvol genoeg. De kans dat ze overstappen op andere verspreidingsmethoden en doelwitten is een stuk groter", zegt Solutions Architect Rik Ferguson. Denk dan aan mobiele apparatuur, sociale-netwerksites en VoIP-technologie. "De populariteit van een toestel als de iPhone en het toenemende gebruik van toestellen met Windows- en Simbian-technologie opent nieuwe deuren voor hackers. Het is slechts een kwestie van tijd voor de eerste 3G-botnets opduiken.”

Reacties (6)
27-01-2009, 11:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 14:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-01-2009, 15:01 door Anoniem
wij van wc eend ... adviseren.....
27-01-2009, 15:56 door Anoniem
Doen ze in Oost Eruopa al jaren en dat is een gegeven.
27-01-2009, 16:00 door Anoniem
Door IceyoungWaar moet je dan op zoeken bij Monsterboard ?? ;-)

je moet niet zoeken, die mannen hebben je gegevens dan al ;-)
27-01-2009, 17:15 door Anoniem
Zwart of wit betaald?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.