image

Opnieuw oplichting door neppostbode via skimmen

vrijdag 30 januari 2009, 16:18 door Redactie, 4 reacties

De politie in Dordrecht waarschuwt voor een oplichter die zich als postbode van TNT voordoet en pincodes skimt. De man belde bij drie slachtoffers aan met een pakketje en vroeg een bedrag te pinnen. (NU.nl)

Reacties (4)
30-01-2009, 17:34 door Bitwiper
Vorige week is dit ook al in Delft gebeurd met een 78-jarige zoals kort in het bron-artikel van de redactie wordt vermeld (details in [url=http://www.nu.nl/algemeen/1907385/neppostbode-skimt-bankpas-aan-de-deur.html]dit artikel[/url], dit stond gisteren ook in de Metro).

Weet iemand of je in zo'n geval het geld terug krijgt dat ze van je rekening halen?
31-01-2009, 10:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-01-2009, 16:52 door Slamaar
Ze zouden elke avond even een spotje op de TV moeten uitzenden die mensen hiervoor waarschuwt.
Wordt het niet eerder tijd voor een spotje waarin men wordt afgeraden je je pinpas te gebruiken, alleen bij de balie van je bank en nergens anders? Pinpas is gewoon niet veilig en je ziet ook niet wat je uitgeeft. Doe mij maar gewoon contant. Cash is king! Papier hier!

En niet te vergeten, valsmunters gewoon minimaal 50 jaar opsluiten en actief najagen zoals de "secret service" in Amerika doet. Die gasten hebben een "license to kill", dus een dolletje betekend meestal een "bodybag" voor je. Dat "zoek-het-zelf-maar-uit" beleid van de Nederlandse of Europese bank als je per ongeluk vals geld accepteert is onrechtvaardig en gewoon te gek voor woorden!
01-02-2009, 04:11 door Anoniem
Wel weer zielig dat ze een oudje pakken.
Net zo zielig als ze een jongere pakken.

Komop zeg, beetje hoger niveau. Alsof oudjes meer zijn dan de jongere? Het is gewoon zielig dat mensen zich met dit soort praktijken bezig houden. Je mede-burger beroven van z'n zuurverdiende geld is gewoon belachelijk.

Dat "ik" de politie graag uren bezighoud met bezwaarschriften voor onterechte boetes (ja, die had ik serieus, ga ik verder niet over in discussie hoe/wat, is nvt). Dat kost ze meer dan dat die boete ooit heeft opgebracht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.