image

Russische cybermilitie haalt Kirgizië uit de lucht

maandag 2 februari 2009, 15:56 door Redactie, 7 reacties

Russische hackers zijn erin geslaagd een compleet land van het internet weg te vagen. De twee grootste providers van het aan China grenzende Kirgizië kregen zulke zware DDoS-aanvallen te verduren, waardoor de internetvoorziening al enige tijd plat ligt. Volgens onderzoekers van SecureWorks zijn de aanvallen bijna identiek aan die van op Georgië van augustus vorig jaar. Doordat alleen een paar kleine providers zijn overgebleven om al het verkeer te verwerken, is de centraal Aziatische republiek zo goed als offline.

De aanvallen zijn mogelijk onderdeel van een Russische campagne om de Kirgizische president Kurmanbek Bakiyev te dwingen de Amerikanen geen toegang meer tot een luchtmachtbasis te geven. Die speelt een belangrijke rol bij het uitvoeren van aanvallen op de Taliban in Afghanistan. De DDoS-aanvallen begonnen op hetzelfde moment dat de Russische overheid politieke druk uitoefende. Een andere reden voor de aanvallen is dat die de steeds sterker wordende oppositie de mond snoeren.

"DDoS-aanvallen door Russische cybermilities zijn een standaard onderdeel van campagnes tegen landen die op tal van gebieden met het Westen bevriend zijn", zegt onderzoeker Don Jackson. Jackson waarschuwt dat de nieuwe generatie wormen eenvoudig een botnet van meer dan een miljoen computers kan opzetten, waardoor uiteindelijk ook de Verenigde Staten het doelwit kan worden.

Reacties (7)
02-02-2009, 16:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2009, 16:50 door spatieman
ze mogen rusland en china van de internet kaart vegen......
02-02-2009, 17:27 door Anoniem
Wat houdt de internationale gemeenschap eigenlijk tegen om Russische providers van het internet af te koppelen ?

Apropos, welke IP-ranges zijn aan Russische ISPs toegekend ?
02-02-2009, 18:43 door Bill Torvalds
Door AnoniemWat houdt de internationale gemeenschap eigenlijk tegen om Russische providers van het internet af te koppelen ?

Apropos, welke IP-ranges zijn aan Russische ISPs toegekend ?

Heeft geen zin tegen echte (Russische) hackers die krijgen botnets in elk land waar ze maar willen.
02-02-2009, 20:00 door KwukDuck
Door AnoniemWat houdt de internationale gemeenschap eigenlijk tegen om Russische providers van het internet af te koppelen ?

Apropos, welke IP-ranges zijn aan Russische ISPs toegekend ?

Wat is dit nou weer voor'n hypocriet gelul?
Omdat een paar hackers misbruik maken moeten we maar gelijk een heel land en haar bevolking van het WWW bannen?

Er zal altijd misbruik gemaakt worden van techniek, dat is nog geen reden om de hele techniek maar in de ban te doen of iedereen te straffen voor het misbruik door een ander.
03-02-2009, 16:25 door Anoniem
Het geen wat ons tegen houd is de toe voer van allemaal zaken vanuit rusland?
Ohja vergeten... knuppel
04-02-2009, 11:06 door Pantagruel
Een knap beetje FUD van Don Jackson, opwarmen van koude oorlog sentimenten en zo afleiding verzorgen.
Laat de US zijn eigen rotzooi eerst eens opgaan ruimen ipv 'team America World Police' te spelen en regeringen omver stoten die ze zelf in t verleden in t zadel hebben geholpen.

Als Rusland Kirgizië van de kaart zouden willen hebben dan zouden ze geen 1 1/2 miljard in dat dwerg staatje steken.
Kirgizië heeft Amerika onlangs laten weten dat ze niet langer vanaf de militaire basis Manas mogen gaan opereren (wat de missie in t 'oosten' er niet makkelijker op zal maken), dus wie weet heeft de US wel een vinger in deze dDoS van Kirgizië.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.