image

Mozilla repareert eerste zes Firefox lekken van 2009

woensdag 4 februari 2009, 09:55 door Redactie, 8 reacties

Mozilla heeft de eerste beveiligingsupdate van dit jaar voor Firefox uitgebracht. Firefox 3.0.6 verhelpt zes beveiligingslekken, waarvan één ernstig is en een aanvaller mogelijk willekeurige code kan laten uitvoeren. Twee andere lekken, die de rating "High" kregen, zorgen ervoor dat een aanvaller een cross-site scripting aanval kan uitvoeren en lokale bestanden kan uitlezen. De overige drie kwetsbaarheden zijn minder ernstig van aard. Updaten kan via de browser of Mozilla.com. Vorig jaar repareerde Mozilla via vier beveiligingsupdates 26 lekken in Firefox 3.0.

Reacties (8)
04-02-2009, 10:19 door Clockwork
Zo, dat is dus duidelijk. Eerst wordt hier gekankerd op de eerste reparatie in 2009 van Microsoft. O, o, wat een commentaar! Maar nou heeft Firefox in de pas dit jaar uitgebrachte versie 3.0.6 nou alweer zes (!) lekken moeten repareren. Als ze nou gewoon eens wat zorgvuldiger waren, dan was dit allemaal niet nodig. Zeker niet die drie ernstige lekken. Voor mij gaat FF hier behoorlijk mee op zijn b.k.
04-02-2009, 11:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-02-2009, 12:25 door spatieman
ze zijn sneller als MS, dus niet zeuren...
04-02-2009, 13:00 door Anoniem
zitten deze lekken ook in de beta 3.2?e
04-02-2009, 13:47 door Anoniem
Door ClockworkZo, dat is dus duidelijk. Eerst wordt hier gekankerd op de eerste reparatie in 2009 van Microsoft. O, o, wat een commentaar! Maar nou heeft Firefox in de pas dit jaar uitgebrachte versie 3.0.6 nou alweer zes (!) lekken moeten repareren. Als ze nou gewoon eens wat zorgvuldiger waren, dan was dit allemaal niet nodig. Zeker niet die drie ernstige lekken. Voor mij gaat FF hier behoorlijk mee op zijn b.k.

Geen FF gebruiker zeker (-;
Ennuhh, goed lezen voor je zo'n toon aanslaat zou ook op z'n plaats zijn: V3.0.6 is de update die bugs verhelpt (en niet de versie die deze bugs bevat).

Blijf jij fijn IE gebruiken en zet het installeren van updates op volautomatisch, dat merk je in ieder geval niet was M$ onder water doet om jouw systeem waterdicht te houden.
04-02-2009, 13:59 door Anoniem
Misschien eens nadenken over:

Het programma wat zonder fouten is mag als eerste kritiek geven?


Parodie op Hij die zonder zonden is werpe de eerste steen....
05-02-2009, 11:47 door Anoniem
Zeker een ff gebruiker houd de oogkleppen maar lekker op. Vorig jaar is er nog aangegeven dat ff software is met de meeste fouten zie het rapport op deze site http://www.security.nl/artikel/25501. Als je maar hard genoeg blijft schreeuwen dat je de meest veilige browser bent gaan mensen dat op den duur wel geloven. Als je de plugins en de de Noscript uitzet (en dat gebeurt nogals eens door gebruikers) is het kwetsbaarder dan de nu Nieuwe IE 8.
En IE is zo in te stellen dat je precies weet wat er gedownload wordt het zomaar installeeren van IE is ook een fabeltje.

Daarnaast is Opera samen met Safari de meest veilige browser die het dichtst bij de web standaard komen. De oprea browser is de browser met de grootste ontwikkeling waar FF maar al te graag gebruik van maakt zie plugins die al jarenlang standaard in Opera browser zitten

Waarom wil een Ff gebruiker dit toch niet weten vraag ik mij af.

Henk
01-08-2009, 20:33 door Anoniem
de meest gebruikte browser en software, internet explorer en windows xp,vista. deze zijn 't meest effectief om te hacken. Als over 10 jaar 80% op apple draait is opera en openbron de reden dat mensen terugverlangen naar windows waar explorer,safari,firefox en google chrome veilig oop konden draaien met updates en zo zal 't meest gebruikte systeem ;t meest kwetsbaar zijn en blijven
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.