image

Besmet beveiligingsbedrijf lekt gegevens ambtenaren

donderdag 5 februari 2009, 10:48 door Redactie, 1 reacties

Een beveiligingsbedrijf in dienst van de Amerikaanse overheid heeft een nog onbekend aantal ambtenaren gewaarschuwd, dat door een virus op het netwerk hun gegevens mogelijk op straat zijn beland. SRA International ontdekte dat ondanks het gebruik van anti-virus software, aanvallers erin geslaagd waren malware op het netwek te installeren. Daardoor hadden de aanvallers toegang tot de beheerde gegevens, zoals namen van ambtenaren, adresgegevens, social security nummers, geboortedata en zorgverzekeraar.

Hoe de malware het netwerk wist te infecteren is niet bekendgemaakt, wel laat SRA weten dat het met anti-virusaanbieders samenwerkte om de signatures bij te werken. Het bedrijf, dat digitale beveiligingsdiensten levert, zegt verder dat er geen aanwijzingen zijn om datadiefstal te vermoeden, maar vindt het goed fatsoen om alle getroffen ambtenaren te waarschuwen.

SRA kwam in 2007 ook al negatief in het nieuws, omdat het geheimen van het Amerikaanse leger onbeschermd op het internet plaatste. Journalisten wisten toegang tot bestanden te krijgen die op een aantal anonieme FTP servers zonder wachtwoord stonden. SRA International reageerde toen door te zeggen dat de bestanden veilig waren omdat zoekmachines de servers niet geïndexeerd hadden.

Reacties (1)
05-02-2009, 10:57 door Anoniem
En die doen nog steeds zaken met het leger? Dan is het voor de Amerikanen te hopen dat Chinese hackers nooit een echt serieuze aanval gaan uitvoeren op hun systemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.