image

Onderzoek identiteitsfraude keihard gekraakt

vrijdag 13 februari 2009, 13:39 door Redactie, 5 reacties

Onderzoeksbureau Javelin Research kwam deze week met een rapport over identiteitsfraude, maar een kritische blik laat zien dat het rapport nergens op slaat. Uit het Identity Fraud Survey Report blijkt dat gestolen portemonnees de voornaamste oorzaak van identiteitsdiefstal zijn en niet hackers of phishingaanvallen. Slechts elf procent van de slachtoffers zegt dat men via het internet de dupe is geworden.

"De waarheid, is dat de meeste fraudegevallen via traditionele manieren plaatsvinden, als de crimineel directe, fysieke toegang tot de informatie van het slachtoffer heeft." Wie het rapport leest komt echter tot een geheel andere conclusie. Het grootste gedeelte van de ondervraagde mensen heeft namelijk geen idee hoe men slachtoffer is geworden en zijn daarom niet in het overzicht opgenomen. Het gaat hier om een aandeel van 65%, waardoor de conclusie van Javelin dat gestolen of verloren portemonnees het probleem zijn, niet klopt, zegt Kevin Poulsen.

Reacties (5)
13-02-2009, 13:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-02-2009, 16:41 door Anoniem
Nouja, kijk, u weet hoe dat gaat.
Op een bepaald moment staat hier een stagiaire die drie maanden lang een onderzoekje moet doen.
En toen dachten we...
14-02-2009, 11:13 door Anoniem
Kun je nagaan hoe slecht Windows in feite is (om de algemene trend hier even voort te zetten).
14-02-2009, 11:22 door Anoniem
Nee het gaat anders.

Vertelt u (de opdrachtgever) ons maar wat u als conclusie wilt hebben, en wij schrijven hier wel een rapportje omheen dat die conclusie ondersteunt.

Heeft er iemand ooit Yes, Minister gekeken?
In de aflevering "The Greasy Pole" wordt dit heel helder in uitgelegd.
09-03-2009, 10:33 door Anoniem
Hoezo, onderzoek slaat nergens op. Wie zegt dat identiteitsfraude alleen moet voorkomen uit criminele praktijken zoals phishing en hackers? Identiteitsfraude is een verzamelbegrip welke zich niet alleen beperkt tot de digitale wereld. Gestolen of vervalste paspoorten leiden in de meeste gevallen ook naar identiteitsfraude. En wat te denken uit hengelen uit brievenbussen, waarbij de crimineel bankafschriften gebruikt om uit naam van het slachtoffer allerlei transacties te doen ?

Ik snap dat online criminaliteit veel tot de verbelding spreekt. maar echt ID-fraude is groter en veelomvattender dan dat.

Jeroen, Gouda, 9 maart 2009
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.