image

Israëlische "meesterhacker" overwoog zelfmoord

donderdag 19 februari 2009, 13:38 door Redactie, 1 reacties

De beruchte Israëlische "meesterhacker" Ehud Tenenbaum, die vorig jaar opnieuw gearresteerd werd en nu in een Canadese cel vastzit, overwoog serieus om zelfmoord te plegen. Tenenbaum, ook bekend als The Analyzer, zou bij een omvangrijke fraudezaak betrokken zijn. Samen met drie anderen hackte hij het systeem van een Canadees bedrijf en verhoogde de waarde van debitcards. Met die kaarten nam hij later in verschillende landen geld op. In totaal zou er voor 1 miljoen euro gefraudeerd zijn. Daarnaast zou hij ook talloze andere financiële instellingen hebben aangevallen, waar hij onder andere servers van LeaseWeb voor gebruikte.

"Ik voel dat ik binnen een gevangenis gevangen zit", zo liet hij tegenover een Canadese krant weten. "Zelfs met slaappillen op kan ik niet eens slapen." De autoriteiten zouden hem daarnaast geen Koosjer voedsel geven, waardoor hij is afgevallen. Tenenbaum was een van de eerste publieke hackers die liet weten het Pentagon gehackt te hebben.

Onschuldig
Zijn familie gelooft dat de hacker onschuldig is, ook al moet hij in zowel Canada als de Verenigde Staten wegen fraude terechtstaan. Volgens hen heeft Tenenbaum nooit van zijn daden geprofiteerd en had hij met zijn hackingaanvallen alleen maar goede bedoelingen, zoals het vinden van beveiligingslekken.

Reacties (1)
20-02-2009, 11:43 door spatieman
oei..
is misdaad tegen menselijkheid, om geen koosjer eten tegeven..
als die vrij komt is die echt rijk...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.