image

Verbod op beveiligingsonderzoek naar RFID aangepast

zaterdag 21 februari 2009, 10:48 door Redactie, 4 reacties

Een voorstel om beveiligingsonderzoek naar RFID strafbaar te maken, zal onder druk van onderzoekers en de Amerikaanse Electronic Frontier Foundation (EFF) worden aangepast. De senaat van Nevada zou zich komende week buigen over een voorstel dat het bezit, het uitlezen of het opvangen van persoonlijke RFID informatie van anderen verbiedt. Hierdoor zou legitiem onderzoek naar de technologie in de knel komen. Mocht het voorstel worden aangenomen, dan kunnen overtreders een gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 10.000 dollar verwachten.

Burgerrechtenbeweging EFF maakte zich zorgen en stuurde een brief naar de senaatscommissie dat het voorstel ook legitiem onderzoek strafbaar stelt. "Als RFID-aanbieders en overheidsinstanties uitspraken over de privacybescherming van deze technologie doen, is vaak de enige manier om dat te ontkrachten door de technologie in de echte wereld te testen", aldus EFF advocaat Lee Tien. Daarop besloot de bedenker van het voorstel om een aanpassing door te voeren die onderzoekers beschermt.

Reacties (4)
21-02-2009, 11:39 door Anoniem
"Een voorstel om beveiligingsonderzoek naar RFID strafbaar te maken, zal onder druk van onderzoekers en de Amerikaanse Electronic Frontier Foundation (EFF) worden aangepast. De senaat van Nevada zou zich komende week buigen over een voorstel dat het bezit, het uitlezen of het opvangen van persoonlijke RFID informatie van anderen verbiedt. Hierdoor zou legitiem onderzoek naar de technologie in de knel komen."

Zoals het hier wordt geformuleerd zou RFID simpelweg onbruikbaar worden. Wat is het nut van RFID indien het in het geheel niet uitgelezen zou mogen worden ?
21-02-2009, 12:04 door Eerde
Nou zou dat het "onderzoeken" door boeven echt stoppen, straf..... oeps dan doen we vandaag maar niet stelen.
Zo iets ?
21-02-2009, 13:03 door spatieman
owja...
door een verbod, wilen ze voorkomen dat men publiekelijk er achter kan komen dat RFID zo (sencuur) lek als een mandje is, en door iedereen die krom kan denken misbruikt kan worden..
21-02-2009, 14:15 door Eerde
Is RIFID niet te beperken tot het uitzenden van tot max 5 cm ? Je zal dan echt even je phone tegen de scanner moeten houden.
Kijk als je met je RIFRAFID phone in je zak gewoon door de beveiliging van Schiphol kan lopen omdat het uitlezen op 10, 20 en 30 meter afstand ook nog prima werkt gaat er bij mij alarmbellen af ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.