image

"Consument bezuinigt niet op virusscanner" (Podcast)

zondag 22 februari 2009, 11:53 door Redactie, 4 reacties

Anti-virusbedrijven zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, want zolang consumenten op het internet zitten hebben ze bescherming nodig, aldus Eugene Kaspersky, oprichter van de gelijknamige Russische virusbestrijder. Kaspersky verwacht dat door de teruglopende economie meer mensen het slachtoffer van cybercrime zullen worden, omdat er ook meer criminelen verschijnen die zich hiermee gaan bezighouden. Als voorbeeld geeft hij ontslagen programmeurs aan die voor de "bad guys besluiten te werken. Nu zijn er wel gratis alternatieven die consumenten kunnen gebruiken, zo verschijnt in het tweede kwartaal de gratis virusscanner van Microsoft, toch bieden die niet dezelfde kwaliteit als een commerciële oplossing, aldus de virusbestrijder.

Kaspersky was afgelopen donderdag in Brussel en Brenno de Winter voelde hem eens stevig aan de tand, zoals in de podcast van deze week te horen. Daarnaast geeft de flamboyante Rus ook tekst en uitleg over de SQL-injectie aanval op zijn eigen website.

Reacties (4)
23-02-2009, 00:38 door Eerde
...zo verschijnt in het tweede kwartaal de gratis virusscanner van Microsoft, toch bieden die niet dezelfde kwaliteit als een commerciële oplossing, aldus de virusbestrijder.
Humor :)

Verder gaat deze consument ook in 2009, net als in de periode 2001-2008, weer flink bezuinigen op virusscannerts en abo's daarvoor, echt.
23-02-2009, 09:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-02-2009, 11:24 door Anoniem
'Consument bezuinigt niet op virusscanner'

Is dit een typisch geval van wishful thinking ? Een hele hoop mensen 'bezuinigen' op hun virusscanner, ofwel door een gratis scanner te gebruiken, meestal van mindere kwaliteit, ofwel door hun subscription te laten verlopen waardoor de scanner niet meer up to date is. Om nog maar niet te spreken over het aantal mensen wat nauwelijks weet wat een virus scanner is, of wat definition updates zijn.
24-02-2009, 12:19 door Anoniem
Als het economie slecht gaat worden er meer mensen ontslagen, meer gefrusteerd hackers thuis werkeloos achter hun computer , dus meer kans op virus , spam en malware en zelfgemaakt trotja horse!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.