image

Hotmail stopt dagelijks 5,5 miljard spamberichten

zaterdag 22 mei 2010, 00:00 door Redactie, 12 reacties

Elke dag blokkeert Microsoft 5,5 miljard spamberichten die voor Hotmail-gebruikers bedoeld zijn en dat aantal zal met de nieuwe versie van de e-maildienst alleen maar groter worden. Op dit moment zegt de softwaregigant dat het via SmartScreen 98% van alle spam stopt. SmartScreen is een verzameling van cloud-gebaseerde technologieën en algoritmen die de kans bepalen dat een bericht spam is.

In de nieuwe versie van Hotmail zullen verschillende maatregelen aanwezig zijn om de hoeveelheid spam verder terug te dringen. Het gaat dan om geavanceerde IP- en contentfiltering. "Omdat Hotmail de grootste webmaildienst in de wereld is, ontvangt het ook meer gegevens over kwaadaardige IP-adressen dan wie dan ook, zowel direct als via derden", zegt Window Live Hotmail manager Krish Vitaldevara.

Filters
Verder zal SmartScreen de URLs in kwaadaardige e-mails controleren, om zo die IP-adressen ook te blokkeren. "Dat betekent dat spammers hun huidige infrastructuur moeten verlaten en voor een nieuwe plek moeten betalen om zich te verstoppen", merkt Vitaldevara op. Door de spammers financieel te raken, zouden ze de economische prikkel om te spammen verliezen.

De "time-traveling filters" moeten ervoor zorgen dat de spam van nieuwe spammers, die op het moment van versturen nog niet bekend waren, met terugwerkende kracht uit de inbox worden verwijderd. Andere punten waar Microsoft op inzet zijn gepersonaliseerde spamfiltering en tagging. Die moeten meer inzicht geven in wat gebruikers als spam en ham ervaren, waar de filters weer van kunnen leren.

Reacties (12)
22-05-2010, 10:33 door Anoniem
"Hotmail stopt dagelijks 5,5 miljard spamberichten"
Ja... tenzij de afzender @hotmai.com is!!

Wat die onzin laten ze gewoon doorkomen.
22-05-2010, 11:57 door Roadmaster
"Hotmail stopt dagelijks 5,5 miljard spamberichten"

Wat men vergeet te vermelden is hoeveel valide email berichten gestopt worden. Voor mij is het niet meer mogelijk om e-mail te sturen naar een hotmail account omdat het IP adres van mijn ISP is geblokkeerd.

Nu is daar mogelijk wel wat aan te doen maar hotmail en mij ISP wijzen naar elkaar voor een oplossing :-(
Ik begin er maar niet aan om te proberen dat op te lossen.

Erg goed spamfilter [NOT] microsoft! Ik ken providers met een beter spamfilter :-)
22-05-2010, 13:30 door Anoniem
Wat is de false positive ratio van het spamfilter ?
22-05-2010, 13:47 door Anoniem
Wij hebben geen last van onze Hotmail boxen. Alle berichten zijn "Clean" - "No Spam"
Wij steunen de actie van MS-Hotmail nieuwe manier van Filteren. Good Job!

Chung Hui & Jorrit C

Sectrust.ams.osd/Crew
22-05-2010, 19:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-05-2010, 19:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-05-2010, 21:03 door Anoniem
"Hotmail stopt dagelijks 5,5 miljard spamberichten" moet zijn "Hotmail stopt dagelijks 5,5 miljard berichten" of beter "Hotmail stopt gemiddeld dagelijks 5,5 miljard berichten"

Of naar rationeel nieuws voorbeeld:

"Hotmail onbetrouwbaar mail provider"
Met als onderschrift:

"Hotmail onderschept dagelijks ongevraagd 5,5 miljard berichten"

Anyway als je als online business standaard alle order van @hotmail.* en @live.* (als ook @yahoo.*) dan zul je zien dat je significant minder nep klanten zult hebben, ook het blokkeren van die adressen op je mail server houd een stroom spam tegen.
23-05-2010, 16:16 door Anoniem
Ik kan me, los van de tikfout, wel vinden in de reactie over mail van afzenders @hotmail.com die ongemeoid wordt gelaten. Het is onvoorstelbaar hoeveel spam dagelijks via de hotmail servers wordt verzonden. Een bericht dat meldt 'kijk eens hoe geweldig hotmail inkomende spam filtert', zou daarom op zijn minst genuanceerd kunnen worden met de verzuchting dat het bijzonder prettig zou zijn indien de hotmail engineers ook eens wat aandacht zouden besteden aan de miljarden spamberichten die jou en mij bereiken afkomstig van hotmail accounts.
23-05-2010, 19:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-05-2010, 00:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-05-2010, 17:24 door Rien58
Ik zou toch niet met mijn serieuze mail met Hotmail geassocieerd willen worden, ik gebruik het alleen voor nieuws brieven en andere troep.
12-06-2010, 23:02 door Anoniem
Paul46
Love Hotmail, sodemieter op , ben al 2 weken bezig m'n mail gedeblokkeerd te krijgen maar probleem oplossen ho maar. over service gesproken!!??
Dagelijks honderden gedupeerden die evenals ik per dag chagrijniger worden , mijn advies weg met Hotmail!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.