Privacy - Wat niemand over je mag weten

EU wil Skype aftappen

23-02-2009, 16:48 door Anoniem, 2 reacties
De Europese Unie wil telefoongesprekken die gevoerd worden via internettelefonie kunnen aftappen. Criminelen maken immers steeds vaker gebruik van internettelefonie om geheime gesprekken te voeren.

Sterke versleuteling
Diensten als Skype gebruiken een sterke versleuteling van de gespreksdata. Bij het opzetten van het telefoongesprek is bovendien geen telefooncentrale die partijen met elkaar verbindt. Ook het telefoonboek wordt niet centraal bijgehouden, waardoor het aftappen veel moeilijker is dan bij een gewoon telefoon- of gsm-gesprek.

Onderzoek
Eurojust, een agentschap van de Europese Unie in Den Haag, gaat daarom onderzoeken of 'voice over ip'-diensten als Skype afgetapt kunnen worden, meldt Webwereld. Het onderzoekt niet alleen de technische obstakels, maar ook de juridische hindernissen.

Bron: HLN.BE

Ik gebruik ook Skype net omdat men zegt dat het veiliger is dan MSN Messanger etc ... Mij lijkt het nogal wiedes dat een Amerikaans bedrijf (wie is eigenaar Google of Ebay?) niet in staat zou zijn af te tappen ... is die encryptie dan zo sterk? is dat al gekraakt? wat is de sterkte/zwakte van Skype?

Zijn er veilige(r) alternatieven die ze nog niet kunnen aftappen?
Beetje privacy als het even kan aub, niet iedere Skype gebruiker = crimineel hé!
Reacties (2)
23-02-2009, 17:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2009, 18:28 door KwukDuck
Naast het feit dat skype nieteens een echte VoIP client is, wat het al niet gebruikswaardig maakt, kan je met je echte VoIP clients natuurlijk altijd ZFone gebruiken.

http://zfoneproject.com/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.