image

Microsoft: Legale software nodig voor veilig internet

maandag 24 mei 2010, 07:00 door Redactie, 13 reacties

Aangezien illegale versies van Windows vaak malware bevatten, maakt Microsoft de gratis virusscanner Security Essentials alleen toegankelijk voor legitieme gebruikers. Microsoft richt zich met Security Essentials voornamelijk op opkomende landen, maar veel gebruikers in die landen gebruiken geen legale Windows versie. De softwaregigant vindt het geen optie om de virusscanner ook voor deze groep beschikbaar te maken, net zoals het met Internet Explorer 7 heeft gedaan.

Behoeften
"Om de algehele gezondheid van het ecosysteem te verbeteren, moeten we malware ook bij de bron aanpakken", zegt Microsoft's Theresa Burch. "Vervalste software en activatie-oplossingen zijn vaak besmet met malware. Eenmaal geïnfecteerd, kunnen illegale PC's malware hosts worden, die malware naar andere machines in het ecosysteem sturen", gaat Burch verder.

Door meer machines op legitieme Windows versies over te laten stappen, zou Microsoft de zakelijke en security behoeften van het ecosysteem beter kunnen dienen, aldus de product management directeur van Security Essentials. Verder laat ze weten dat de virusscanner in ieder geval gratis blijft.

Reacties (13)
24-05-2010, 10:37 door HaSo
Net of legale windoos versies niet besmet raken met malware..

Echt weer zo'n bericht van: wij van wc eend.........
24-05-2010, 10:41 door Anoniem
HaSo, dat zegt die toch niet.... ga eens lezen man.

Vervalste software en activatie-oplossingen zijn vaak besmet met malware.

Dat zegt hij, dus de activatie tools zijn vaak al besmet en daar heeft die gewoon gelijk in.
24-05-2010, 11:52 door Duck-man
Het is altijd wel weer grappig wat er van die jongens van MS komt. Natuurlijk is illegale software gevoeliger voor malware. Kijk maar eens naar de Mac besmetting van de af gelopen tijd deze kwamen allemaal mee met illegale software.
Het beeld van MS dat een PC met een illegale windows gelijk een illegale PC wordt. Is erg opmerkelijk. Blijkbaar gaan ze bij MS er nog steeds van uit de een PC windows is. Verder erger ik mij er aan dat ze de niet betalende gebruikers verantwoordelijk achten voor de malware die rond zwerft op het net.
Als je niet voor je software wilt betalen. Dan moet je dat zelf weten maar neem dan geen gekraakte betaal software maar wees een vent en neem dan OpenSource (bij altijd) gratis en betrouwbaar (als je niet zo maar alles gebruikt).
24-05-2010, 12:06 door Anoniem
Wij vinden de MS stelling zeer juist! - punt!

Chung Hui & Jorrit C
Sectrust.ams.osd/Crew

Ban illegale software!
24-05-2010, 12:45 door Skizmo
Door meer machines op legitieme Windows versies over te laten stappen,
... valt er meer geld te verdienen.
24-05-2010, 14:27 door Dev_Null
De softwaregigant vindt het geen optie om de virusscanner ook voor deze groep beschikbaar te maken, net zoals het met Internet Explorer 7 heeft gedaan.
Goed idee, er is veel meer en beter (gratis) anti-virus, malware spul op de markt dan software van Microsoft ;-)

"Om de algehele gezondheid van het ecosysteem te verbeteren, moeten we malware ook bij de bron aanpakken"
Als Microsoft al hun tijd en energie eens zo gaan richten op het ontwerpen van een kwalitatief beter beveiligd operating system, kreeg malware niet zoveel kans van verspreiden via (alle gaten in ) "Windows eco-systeem(tm)".


Waarom Microsoft ineens begint te blaten over "het ecosysteem" is mij een compleet raadsel???
Wie weet is het wel om de publieke aandacht af te leiden van het rotte "Windows fundament" , naar aaaaaallll die andere boze, criminele en kwaadaardige mensen die dankbaar gebruik blijven maken van de gaten in dit eco-systeem :-P
24-05-2010, 15:40 door Anoniem
Ik zou dan wel eens het besmettings verschil willen weten tussen die 'illegale Windows' computers en 'legale Windows' computers. Volgens mij maakt het geen donder uit.

Als ze dan willen zorgen voor een veiliger internet, dan kunnen ze gebruikers beter adviseren over te stappen naar andere platformen opdat er een grotere diversiteit ontstaat.
24-05-2010, 17:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-05-2010, 19:43 door Anoniem
Door Dev_Null: Waarom Microsoft ineens begint te blaten over "het ecosysteem" is mij een compleet raadsel???
Omdat ze dat woord al jaren graag gebruiken. Het suggereert dat Windows het niveau van software ontstijgt en de onvermijdelijke omgeving vormt waarin software kan bestaan.

Het is alleen het enige ecosysteem dat ik ken dat zelf gevoelig is voor parasieten en infecties. Normaal zijn de parasieten onderdeel van het ecosysteem en besmetten ze andere soorten binnen het ecosysteem. In die zin lijkt het me raker om Windows als een soort binnen het ecosysteem te beschouwen, die net als andere soorten last heeft van parasieten en infecties die zich vaak maar op die ene soort richten. Een sterk ecosysteem is er een met veel variatie, zodat een ziekte niet te veel schade aanricht. In een monocultuur kan een infectie enorme schade aanrichten. Een grote variatie in besturingssystemen en applicaties maakt het ecosysteem minder kwetsbaar. Gestandaardiseerde bestandsformaten en communicatieprotocollen zijn dan nodig om gegevens uit te kunnen wisselen. Het zal duidelijk zijn dat Microsoft geen voorstander van een gevarieerd ecosysteem is, ze willen als het ware een monocultuur met antibiotica overeind houden. Heel begrijpelijk gezien hun positie, maar wat mij betreft niet goed voor het ecosysteem.
25-05-2010, 09:10 door Anoniem
Microsoft heeft wel gelijk, dus allemaal snel een legale linux versie installeren!
25-05-2010, 10:08 door Anoniem
Goede oplossing, Illegale versies van windows zijn vaker besmet, laten we ze dan ook maar de toegang tot antivirus software ontzeggen, dan weten we tenminste zeker dat ze besmet blijven... zucht...
25-05-2010, 15:23 door Rene V
Door Anoniem: Wij vinden de MS stelling zeer juist! - punt!

Chung Hui & Jorrit C
Sectrust.ams.osd/Crew

Ban illegale software!

LOL! :-)
28-04-2011, 17:41 door Anoniem
Wat een smerig plan. Al julllie besmette Windows PC's hoef ik ook niet.
Wie had gedacht dat het ooit zover zal komen, maar ik ga nu toch w7 de nek omdraaien en iedereen afraden om het te gebruiken.
Groetjes van Lex en Yak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.