image

Gehackte eBay veilingtool adviseert Firefox

dinsdag 24 februari 2009, 11:46 door Redactie, 4 reacties

De website van Auctiva, één van de grootste partners van veilingsite eBay die software voor het beheren van veilingen ontwikkelt, is vorige week gehackt en voorzien van een Trojaans paard. Hoeveel gebruikers met de malware besmet zijn is nog onbekend, de software van het bedrijf beheert op elk moment meer dan een miljoen veilingen. De aanval kwam aan het licht toen Google bezoekers van de website waarschuwde dat die malware bevatte. De malware zou uit China afkomstig zijn en ook op andere bekende sites zijn aangetroffen, zo laat Auctiva weten.

Een gebruiker die de waarschuwing van Google negeerde en toch de pagina wilde zien, ontdekte later acht Trojaanse paarden op zijn systeem, zo laat hij in dit forum weten. Ondanks zijn eigen nalatigheid heeft hij wel besloten om Auctiva niet meer te gebruiken.

Gebruik Firefox
Auctiva adviseert haar gebruikers om de browser cache en alle tijdelijke internetbestanden te verwijderen. Daarnaast moet men ervoor zorgen dat de meest recente Microsoft updates en patches zijn geïnstalleerd en men een respectabele virusscanner gebruikt. De laatste tip die het geeft zal ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen. "Gebruik indien mogelijk Firefox, aangezien het bewezen is dat deze browser minder kwetsbaar voor dit soort malware is dan Internet Explorer."

Reacties (4)
24-02-2009, 13:02 door Eerde
"...de meest recente Microsoft updates en patches zijn geïnstalleerd en men een respectabele virusscanner gebruikt." en "Firefox".

Of gewoon GNU/Linux gebruiken ;)
24-02-2009, 16:07 door Anoniem
"...de meest recente Microsoft updates en patches zijn geïnstalleerd ..."

Zo'n opmerking blijft van alle tijden ...
25-02-2009, 13:23 door spatieman
@eerde..
wie zegt dat er alleen windoof mallware opstond????
25-02-2009, 23:07 door Anoniem
Door Eerde"...de meest recente Microsoft updates en patches zijn geïnstalleerd en men een respectabele virusscanner gebruikt." en "Firefox".

Of gewoon GNU/Linux gebruiken ;)

ja en 1 spel kunnen spelen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.