image

Pinpasfraudeurs kraken nieuwe beveiliging NS-kaartautomaat

maandag 2 maart 2009, 09:28 door Redactie, 14 reacties

De metalen plaat met noppen waarmee de NS kaartautomaten tegen pinpasfraudeurs wilde beschermen, heeft gefaald. De maatregel werd halverwege december ingevoerd om het toenemend aantal gevallen van skimming bij NS-kaartautomaten terug te dringen. Al sinds begin februari is bekend dat de noppen "gekraakt" waren. Volgens de NS was dit tenminste bij het station van Nieuwerkerk aan de IJssel het geval. Wat voor maatregelen de vervoerder nu gaat nemen wil het niet zeggen: "We doen dat voortdurend, maar daar doen we geen mededelingen over, want we willen criminelen niet op het spoor te brengen.''

Om de noppen te omzeilen plaatsen de oplichters nu twee losse componenten: een los cameraatje en een losse kaartlezer. "Het duurt seconden voordat de apparaatjes zijn geplaatst. Ze laten het een uurtje zitten, meestal in de spits, en halen het daarna weg", zegt Currence woordvoerder Bob Goulooze tegenover het AD. Reizigers krijgen het advies om de pincode met de hand af te schermen.

Reacties (14)
02-03-2009, 10:16 door Bitwiper
Getver. Ik was er al toe overgegaan zoveel mogelijk m'n chipknip te gebruiken voor het treinen (heb momenteel geen abonnement) maar dat kreng is snel leeg (wil er ook niet te veel geld op zetten voor het geval m'n knip gerold wordt oid). Zucht.
02-03-2009, 10:32 door Arno Nimus
Reizigers krijgen het advies om de pincode met de hand af te schermen.
Dat is hartstikke handig, vooral als ze de automaten in zo'n idiote constructie frommelen dat je er nauwelijks met 2 handen tegelijk bij kunt...
02-03-2009, 12:38 door Anoniem
Het is heel snel nodig om dat verrotte en lekke pin-systeem met de magneetstrip de deur uit te gooien in dit land. Waar blijft de opvolger? Zitten ze in europa weer te kwebbelen in plaats van tot daden te komen? Het meest idiote is dat Currenc en de banken al heel veel jaren weten dat hun systeem lek is. Ze hebben gewoonweg maling aan veiligheid en hebben veel en veel te lang gehoopt dat ze het met wat babbels wel weg konden praten en betrouwbaarheid konden toveren. Zie hier het resultaat van het stel incapabele geldwolven.
02-03-2009, 12:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-03-2009, 12:49 door Night
Terug naar de ouderwetse eurootjes dan maar.

Kaartje kopen aan een loketje met een virendelijke meneer of mevrouw.
In de houdige economische situatie een mooie stimulans voor de werkgelegenheid :-)
02-03-2009, 13:06 door Anoniem
In de nodige stations is het al geruime tijd niet meer mogelijk om bij een baliemedewerker een kaartje te kopen.
02-03-2009, 13:16 door Anoniem
Door NightTerug naar de ouderwetse eurootjes dan maar.

Kaartje kopen aan een loketje met een virendelijke meneer of mevrouw.
In de houdige economische situatie een mooie stimulans voor de werkgelegenheid :-)


Enige nadeel is dat die ... bij de NS een meerprijs rekenen van 50 cent per kaartje als je bij het loket haalt. wat dus al 2 euro 50 per week is. doe dat maal 50 (2 weken vakantie) en je zit op 125 euro.
02-03-2009, 13:25 door Anoniem
Er is maar een redmiddel tegen het skimmen: Nederland moet van de magneetstrip af. Theoretisch is het 2-factor authenticatie, in de praktijk blijken die twee factoren geen enkele drempel extra meer te zijn. Het is domweg te makkelijk is om tegelijkertijd de pas te kopiëren en de pincode te achterhalen. En dat moeilijker maken blijkt geen serieuze redding te zijn. De magneetstrip is achterhaald en geen lapmiddel waardig.
02-03-2009, 14:21 door Anoniem
Door Anoniem
Door NightTerug naar de ouderwetse eurootjes dan maar.
Enige nadeel is dat die ... bij de NS een meerprijs rekenen van 50 cent per kaartje als je bij het loket haalt. wat dus al 2 euro 50 per week is. doe dat maal 50 (2 weken vakantie) en je zit op 125 euro.

Dit is niet het enige nadeel. Om aan contant geld te komen, zul je toch moeten pinnen. Banken rekenen tegenwoordig asxtronomische bedragen voor kashandelingen (áls het al mogelijk is). Daarnaast wordt het ouderwetse zakkenrollen dan weer aantrekkelijker, omdat iedereen weer met zakken vol €urootjes over straat moet.
02-03-2009, 15:37 door Anoniem
Gewoon geen pin code meer maar iedereen een token, net als bij (veel) internetbankieren. En dan niet pas en token in de zelfde tas stoppen :-). Bij het pinnen kan een deel pincode zijn en een deel token code. Dan kan het oude skimmen niet meer en tasjes dieven hebben niks aan een pas met token.
Ook dit is te kraken maar het is weer een stapje lastiger.
02-03-2009, 17:17 door Anoniem
Door AnoniemGewoon geen pin code meer maar iedereen een token, net als bij (veel) internetbankieren. En dan niet pas en token in de zelfde tas stoppen :-). Bij het pinnen kan een deel pincode zijn en een deel token code. Dan kan het oude skimmen niet meer en tasjes dieven hebben niks aan een pas met token.
Ook dit is te kraken maar het is weer een stapje lastiger.
Dat is een heel onhandig lapmiddel. Misschien wel veiliger, maar ik wil gewoon normaal kunnen betalen met mijn PIN-pas als ik daar zin in heb. En er is in mijn portemonee echt geen plaats voor een token hoor, en als ik die token nog ergens anders zou moeten bewaren ook, dan ga ik daar helemaaaal nooit aan beginnen.
02-03-2009, 18:57 door Obi1r
Dus het word weer drukker op de nederlandse snelwegen
03-03-2009, 14:47 door Anoniem
Reizigers krijgen het advies om de pincode met de hand af te schermen.

Dat zorgt er wel voor dat men jouw gegevens niet kan gebruiken, helaas hebben de banken de policy om ALLE passen die in die periode gebruik hebben gemaakt van de geskimde automaat 'uit voorzorg' te blokkeren.
Ook als is er dus voor jou niets aan de hand dan zit je toch (minimaal) 10 dagen zonder pas.
28-08-2009, 01:18 door mathijsk
Ik typ zowizo met meerdere vingers mijn pincode in, op een 2d filmpje is dat toch ook stukken minder goed zichtbaar.

De chip die op je pas zit is gewoon actief hoor. In het buitenland kun je er ook mee pinnen in plaats van enkel chippen.
Het is dus niet eens een kwestie van een nieuw systeem moeten bedenken, ze moeten het gewoon eens een keer gaan invoeren!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.