image

Specificaties Obama's helikopter op Iraanse computer

maandag 2 maart 2009, 09:49 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat P2P-netwerken monitort heeft gegevens over Barack Obama's helikopter op een Iraanse computer aangetroffen. De specificaties van "Marine One" zijn via een defensiebedrijf, waarvan een werknemer een peer-to-peer programma had geïnstalleerd, op het internet terecht gekomen. "We ontdekten waar de informatie vandaan kwam. We weten de precieze computer. Ik weet zeker dat diegene zich nu schaamt en mogelijk zijn baan verliest", aldus voormalig generaal Wesley Clark. De blauwdruk van de helikopter werd op een computer met een Iraans IP-adres aangetroffen.

Volgens de directeur van het bedrijf dat de informatie vond is Iran niet het enige land dat via P2P-programma's naar dit soort vertrouwelijke gegevens zoekt. Ook Pakistan, Yemen, Qatar en China houden zich hiermee bezig. "Als je dit soort uitwisselingsprogramma's downloadt, geef je anderen over de hele wereld toegang tot je harde schijf", zo waarschuwt hij.

Reacties (5)
02-03-2009, 09:54 door Anoniem
`en mogelijk zijn baas verliest.`
Dat is een mooie manier om te zeggen dat de manager verantwoordelijk is voor wat de werknemer op zijn pc installeert.
Of is het toch een typefout?
02-03-2009, 09:56 door Anoniem
Natuurlijk is de werknemer fout maar zijn baas laat ook een behoorlijke steek vallen. Blijkbaar kan je gewoon een P2P programma op je werk PC hebben. En dit komt gewoon door de bedrijfs firewall. Andere mogelijkheid is dat deze werknemer P2P op zijn thuis PC heeft maar waarom staan daar ook die geheime tekeningen op?
Er is duidelijk nog veel te leren over veiligheid en computers.
02-03-2009, 10:18 door Redactie
Door Anoniem`en mogelijk zijn baas verliest.`
Dat is een mooie manier om te zeggen dat de manager verantwoordelijk is voor wat de werknemer op zijn pc installeert.
Of is het toch een typefout?
Het is een typo, maar je opmerking is terecht. Zou systeembeheer / management niet verantwoordelijk moeten zijn voor personeel dat software installeert... (aangezien dit eigenlijk niet zou moeten kunnen...toch?)
02-03-2009, 13:04 door prikkebeen
Er zweven al jaren gevoelige documenten rond op de P2P netwerken. Niets nieuws dus. Het past bijna perfect in de frontale aanval die nu tegen P2P aan de gang is. Ik denk dat het FUD is.
02-03-2009, 21:30 door Anoniem
Dat is handig als Marine One in Iran is voor diplomatieke besprekingen.
Kunnen ze hem daar repareren voor Obama en hoeft hij niet te wachten op een ander vervoersmiddel mocht het een defect krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.