image

Verbeterde Opera ondersteunt Windows beveiliging

dinsdag 3 maart 2009, 13:55 door Redactie, 4 reacties

De nieuwste Opera versie ondersteunt eindelijk twee belangrijke beveiligingsmaatregelen van Windows en verhelpt daarnaast een ernstige kwetsbaarheid. Versie 9.64 van de Noorse browser dicht drie lekken, waarvan één zeer ernstig. Een aanvaller zou via een speciaal JPEG plaatje het systeem kunnen overnemen. Daarnaast behoort ook een cross domain scripting probleem met plug-ins tot het verleden. Over de derde kwetsbaarheid zijn geen details bekendgemaakt, dat gebeurt op een later moment.

Daarnaast ondersteunt de browser eindelijk DEP (Data Execution Prevention). Een maatregel die al sinds Service Pack 2 in Windows XP aanwezig is en het misbruiken van buffer overflows bemoeilijkt. Ook ASLR (Address Space Layout Randomization) in Windows Vista wordt nu gebruikt om gebruikers te beschermen. Versie 9.64 bevat nog tal van andere verbeteringen op beveiligingsgebied, zoals de aanwezigheid van een Untrusted Rootstore Capability, het niet schrijven van security documenten naar schijf en nog verschillende andere zaken met betrekking op certificaten. De nieuwste versie is via Opera.com te downloaden.

Reacties (4)
03-03-2009, 18:36 door spatieman
ojee.
waardelose shit dus..
03-03-2009, 19:46 door Van Hoorne
Door spatiemanojee.
waardelose shit dus..
Indetat, wadelooz
05-03-2009, 21:32 door Zipper306
Door spatiemanojee.
waardelose shit dus..

Waarheid als een koe.
Ik ben benieuwd wanneer de Opera Browser nu eindelijk eens verdwijnt.
Log traag en onveilig, dat is de Opera Browser.
18-11-2012, 15:03 door Anoniem
@Zipper306
Opera is juist een zeer snelle webbrowser en is goed beveiligd. Bij Mozilla Firefox en Internet Explorer zit het scherm vol met waardeloze toolbars als je een verkeerd programma installeert en/of is de startpagina veranderd. In Opera echter, zul je nooit last hebben van toolbars en blijft de startpagina die je ingesteld hebt altijd hetzelfde. Opera staat andere programma's niet toe om de startpagina te veranderen of toolbars toe te voegen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.