image

Wie moet internet veilig maken en houden?

donderdag 18 oktober 2001, 14:55 door Redactie, 2 reacties

"Misbruik zal voornamelijk moeten worden voorkomen door een integrale beleidsaanpak waarbij de scope is gericht om het digitale veiligheidsbewustzijn bij individuen tot diep
in de haarvaten te laten doordringen.
" schrijft Richard Vriesde, landelijk projectleider digitaal rechercheren, in de Infodrome discussie over veiligheid op internet. De deelnemers kunnen discussieren over de vraag hoe de veiligiheid op internet gegarandeerd moet worden: door de overheid of door een onafhankelijke organisatie van hackers. Hans van de Looy schrijft: "
Zelfregulering is vanaf het begin van het ontstaan van het Internet de basis geweest waarop dit netwerk van netwerken is ontwikkeld. Tot nu toe heeft dat alleen maar voortgang mogelijk gemaakt. De wet computercriminaliteit en internationale verdragen die op dit moment besproken worden zouden er weleens voor kunnen zorgen dat zelfregulering onmogelijk wordt gemaakt zonder bepaalde wetten te overtreden. En dan zouden de risico's pas echt groot worden...
". Geinteresseerden wordt nog tot maandag de gelegenheid geboden mee te discussieren.

Reacties (2)
18-10-2001, 22:24 door mr.eggie
Ik ben van mening dat de mensen die achter het Internet willen er zelf voor moeten zorgen dat hun PC of misschien netwerkje goed is beveiligd. Ze kunnen daarvoor ook een bedrijf in handen nemen (voor de mensen met geld). De mensen die achter het internet moeten , moeten het kunnen laten doen door een professioneel iemand van overheid of bedrijf waarvoor ze het Internet op moeten. Misschien een eigenaardige mening, maar jullie zullen het daarmee moeten doen :)

--
MrEggIE
19-10-2001, 19:24 door Anoniem
Ik had begrepen dat Richard Vriesde al lang project leider digitaal rechercheren af was, en dat de slechte werksfeer bij de KLPD te Driebergen daar een oorzaak van is geweest.

Dat kan ik me wel indenken als je 90% van je tijd met kinderporno bezig bent, daar word elk gezond mens ziek van.

Maar goed, Richard sterkste gewenst in je nieuwe functie binnen de politie, en KLPD'ers, houdt vol, binnenkort komt NFI technologie/middelen en de daarmee gepaard gaande verantwoordelijkheid jullie kant op.

Goed voor de werksfeer lijkt me, al is het alleen maar voor de afwisseling.

Mijn b
ikkels hoor! De volhouders in Driebergen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.