image

Cybercrimineel leidt politieke partij

donderdag 5 maart 2009, 11:31 door Redactie, 2 reacties

Op 1 maart vond het eerste congres van de Internet Partij van de Oekraïne (IPU) plaats, een door een creditcardddief opgerichte politieke partij. De 24-jarige Dmitri Ivanovich Golubov kwam vorig jaar op het idee om een eigen beweging te starten, waarmee hij naar eigen zeggen mensen wil helpen.

Golubov, beter bekend onder computercriminelen als "script", was een van de kopstukken van de beruchte Carderplanet website. De website werd door 7000 oplichters gebruikt voor het uitwisselen van gestolen creditcardgegevens, die vaak via malware waren bemachtigd. Script werd in 2005 gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Twee Oekraïense politici wisten de rechter zover te krijgen dat Golubov vervroegd vrij kwam. Zelf houdt de politicus vol dat hij het slachtoffer van identiteitsdiefstal is geworden.

"Het wordt weleens gezegd dat burgers politici als één van de minst betrouwbare beroepen beschouwen, soms lager dan makelaars en de roddelpers. Misschien is dat niet vreemd als criminele hackers politieke partijen leiden", aldus Graham Cluley van Sophos.

Reacties (2)
05-03-2009, 14:20 door spatieman
bedoelen ze niet, kriminelen de overheid in handen heeft..
05-03-2009, 15:26 door KwukDuck
Ja dus? Hij is veroordeelt, hij heeft z'n straf uitgezeten...

Wat is het probleem?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.