image

Hackers stelen klantengegevens muziekdienst Spotify

vrijdag 6 maart 2009, 10:20 door Redactie, 1 reacties

Hackers zijn erin geslaagd om de wachtwoord hashes van muziekdienst Spotify te achterhalen en zo de vertrouwelijke informatie van duizenden gebruikers te stelen. Het gaat om wachtwoorden, e-mailadressen, geboortedata, geslacht, postcode en rekeninggegevens die tijdens de registratie zijn opgegeven. Spotify is een muziekdienst waar gebruikers gratis naar muziek met advertenties kunnen luisteren of zo'n 10 euro voor muziek zonder advertenties betalen. De aanvallers wisten de wachtwoord hashes te compromitteren. Iets wat ze lukte door een bug in het raden van wachtwoorden en het reverse engineeren van het versleutelde streaming protocol. De hashes waren wel salted, waardoor aanvallen via rainbow tables onhaalbaar zijn, aldus de muziekdienst. Korte of andere zwakke wachtwoorden lopen wel risico om gebrute-forced te worden.

Sorry
De dienst benadrukt dat creditcardgegevens niet zijn buitgemaakt en dat ook de klantendatabase niet is gehackt. Aangezien het mogelijk was om de wachtwoorden te raden en via het Spotify protocol de gebruikersnaam te achterhalen, kon men toegang tot de klantengegevens krijgen. "Het spijt ons enorm en we hopen dat jullie onze excuses aanvaarden. We verdubbelen onze inzet om de systemen veilig te houden en te voorkomen dat zoiets nog een keer kan gebeuren."

Gebruikers lopen volgens Spotify alleen risico als ze voor 19 december 2008 een account hadden, hun wachtwoord sinds 19 december niet hebben gewijzigd, een zwak wachtwoord hadden en aanvallers het account in kwestie interessant genoeg vonden om het wachtwoord van te raden. Uit voorzorg zijn de meer dan een miljoen leden via de e-mail gevraagd om hun wachtwoord te wijzigen.

Reacties (1)
06-03-2009, 14:17 door Night
Wordt er alweer een rookgordijn in de pers opgetrokken omdat bedrijven altijd onmiddellijk in de verdediging springen en iedereen proberen te vertellen dat het allemaal zo erg niet is.

Wachtwoord gestolen op deze site?

Ach joh, kan geen kwaad hoor er zijn verder geen gegevens uitgelekt.
Een e-mail adres misschien maar wat kunnen ze daar nu mee?

(Hacker: hihihi eens ff checken of het ww van de site hetzelfde is van de e-mail)

Als het om meer dan een miljoen personen gaat levert alleen dit al een forse BINGO op.

(Hacker: hihihi lekker blijven meelezen in die postbussen. Registratie mailtjes, nieuwsbrieven)

In no time heb je langs een omweg creditcard gegevens of iets van dien aard van een aantal slachtoffers te pakken.
Laat je fantasie maar even de vrije loop.

Sleep well mister spotify
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.