image

Digitaal rijbewijs voor werken met patiëntendossier

zondag 8 maart 2009, 09:54 door Redactie, 3 reacties

Om straks verantwoord met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) te kunnen werken, heeft een Gelders ziekenhuis het personeel verplicht om een digitaal rijbewijs te halen. Volgens de "Gelderse Vallei" wordt steeds meer werk in het ziekenhuis digitaal en is in september vorig jaar besloten dat elke medewerker "digitaal vaardig" moest zijn. Om dit te testen is het "digitale rijbewijs" ingevoerd, dat inmiddels door vrijwel elke medewerker is gehaald. Waar de digitale vaardigheid uit bestaat, laat het ziekenhuis niet weten.

Het is van plan om Elektronisch Patiënten Dossier stapsgewijs in het ziekenhuis in te voeren. Zo slaat de polikliniek reumatologie sinds september de medische gegevens van de reumapatiënten op in een digitaal dossier. Het is de bedoeling dat in 2012 alle afdelingen in het ziekenhuis met digitale dossiers werken.

Reacties (3)
09-03-2009, 11:53 door Anoniem
Waar de digitale vaardigheid uit bestaat, laat het ziekenhuis niet weten

Het valt te hopen dat men iets uitlegd over onderliggende structuren en dat het geen clickcursus MS software is. Maar eerdere ervaringen met "digitale rijbewijzen" doen het ergste vrezen.
09-03-2009, 15:45 door Anoniem
Wat je niet op slaat kan ook niet misbruikt worden, alle andere maatregelen zijn alleen maar lapmiddelen.

De gevolgen (en de blaren) zullen als gewoonlijk veel later komen, maar ja dan is het systeem al overal ingevoerd.
09-03-2009, 23:07 door Anoniem
Volgens mij zit het beveiligingsprobleem niet bij de zorgverleners, maar bij de heren en dames in Den Haag die dit alles bedenken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.