image

Rusland bekent DDoS-aanval op Estland

maandag 9 maart 2009, 10:15 door Redactie, 6 reacties

De grootschalige DDoS-aanvallen die halverwege 2007 de infrastructuur van Estland platlegde, zijn mogelijk toch het werk van het Kremlin. Al snel na de aanvallen werd beweerd dat de Russische overheid achter de aanvallen zat. Volgens de Asymmetric Threats Contingency Alliance (ATCA) is er hard bewijs dat Poetin een botnet inhuurde voor het uitschakelen van de websites. "De aanvallers gebruikten op 9 mei een gigantisch netwerk van zombie computers, misschien bestaande uit een miljoen stuks, en op plekken zo ver weg als Noord-Amerika en het verre Oosten, om zo de impact van de aanval te versterken," zo liet de organisatie destijds weten.

Die bewering kan mogelijk kloppen, nu een lid van Poetin's partij de verantwoordelijkheid voor de aanval heeft opgeëist. Doema afgevaardigde Sergei Markov liet weten dat zijn assistent de aanval uitvoerde. Markov deed zijn bekentenis tijdens een discussie tussen Russische en Amerikaanse experts over de informatieoorlog in de 21ste eeuw. Een journaliste vroeg waarom Rusland regelmatig de schuld van de cyberaanvallen op Estland en Georgië krijgt. "Wat betreft de cyberaanval op Estland, maar je niet druk, die aanval werd door mijn assistent uitgevoerd. Ik vertel je zijn naam niet, omdat hij anders geen visa kan krijgen."

Markov benadrukte dat hij het bevel geheel op eigen houtje heeft gegeven en verwacht dat dit soort dingen veel vaker in de toekomst zullen plaatsvinden. De Estse regering laat weten dat Rusland met zekerheid achter de aanval zit, maar dat dit niet het werk van een enkele hacker is, zoals Markov beweert. "Het incident van 2007 was een zeer goed gecoördineerde campagne die niet het werk van één kwaadwillende hacker kan zijn geweest."

Update: DDoS-aanval op VS was alleen voorbeeld

Reacties (6)
09-03-2009, 11:52 door Anoniem
Alsof Poetin daar niks vanaf wist. Dat is echt wel iemand die de touwtjes in handen houdt, anders ben je niet lang baas in zo'n land. Dit is wel een heel doorzichtige poging om de schuld op e.o.a. onderknuppel af te schuiven om de top uit de wind te houden.
09-03-2009, 12:49 door spatieman
hebben ze eindelijk bekend,wat de wereld allang wist.

nu china nog die de bekentenis aflegt..
09-03-2009, 19:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-03-2009, 21:32 door Anoniem
Nederlandse overheid moet zijn nationale hackers ook maar eens waarderen en niet bestraffen of uitleveren naar de VS , probeer jij maar een VS burger hier heen te halen, tja het lukt niet .. Omdat Nederland een onderdeeltje is van de Evil Union, ik zou zeggen nationaliseer en blijf onafhankelijk stuur geen gespecialiseerde personeelslanden naar de VS, haal ze terug en hou alles geissoleerd. Dan zal je zien dat Nederland binnen de korste tijd een machtig en gewaardeerde land word.
11-03-2009, 10:56 door Anoniem
Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen is dit een typisch staaltje Russische humor geweest.
18-03-2009, 09:42 door Anoniem
Ach dit is maar een kleinigheid met wat er werkelijk aan de hand is ......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.