image

Australië wil boze IT'er achter de tralies

vrijdag 13 maart 2009, 09:51 door Redactie, 4 reacties

Een 28-jarige Australiër die uit wraak de accounts van 10.000 ambtenaren verwijderde, hoort achter de tralies thuis, aldus de openbare aanklager. David Anthony McIntosh werd vorig jaar mei aangehouden nadat hij verschillende overheidsservers had gekraakt, waaronder die van het Ministerie van Gezondheid, een ziekenhuis, een gevangenis en het hooggerechtshof. Uit onvrede over zijn werkplek, die ver bij de andere werknemers verwijderd was en de behandeling door zijn baas, besloot hij in april van dat jaar ontslag te nemen.

McIntosh had echter nog meer in petto. Met het wachtwoord van een collega en de laptop van een flatgenoot logde hij in op het systeem van zijn voormalige werkgever en verwijderde de accounts van 10.475 ambtenaren. Door zijn actie konden talloze ambtenaren niet aan de slag gaan. De totale schade, inclusief herstelwerkzaamheden, zou meer dan een miljoen dollar bedragen. Volgens de openbare aanklager hoort McIntosh dan ook een gevangenisstraf te krijgen. Zijn advocaat pleitte gisteren juist voor een milde straf, aangezien zijn client geen blijvende schade veroorzaakte. Daarnaast was McIntosh op het moment van zijn daad onder invloed en depressief en heeft hij nu spijt van zijn acties.

Reacties (4)
13-03-2009, 12:57 door Anoniem
En wat heeft het opgeleverd dat al die ambtenaren mensen die echt werk deden een tijdje niet konden lastig vallen?
13-03-2009, 16:59 door Anoniem
Door AnoniemEn wat heeft het opgeleverd dat al die ambtenaren mensen die echt werk deden een tijdje niet konden lastig vallen?

Dat jij weer een zeer originele grap kon maken.
15-03-2009, 13:01 door spatieman
ben ik blij dat ik een lieve it'r ben die dat doe, dus ik goef niet achter tralies...
16-03-2009, 12:36 door Anoniem
Door zijn actie konden talloze ambtenaren niet aan de slag gaan...

Wat er een verschil met een gewone werkdag?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.