image

Stembiljet aan unieke papieren vingerafdruk te herkennen

maandag 16 maart 2009, 11:53 door Redactie, 5 reacties

Net als mensen heeft ook papier een eigen unieke vingerafdruk, wat gebruikt kan worden om valse bankbiljetten en tickets te herkennen, paspoorten te authenticeren en andere vervalsingen te stoppen. Onderzoekers ontdekten dat elk papieren vel individuele houtvezels met een unieke structuur bevat. Aan de hand van de structuur is het mogelijk om een “veilige vingerafdruk” te maken. Via een huis, tuin en keuken scanner is het mogelijk om de papieren vellen te authenticeren.

De techniek heeft ook een donkere zijde. Corrupte functionarissen zouden het kunnen gebruiken om stembiljetten mee te identificeren en zo de politieke voorkeur van iemand te achterhalen. “Hoewel het al lang mogelijk is geweest om papier via chemische middelen of “onzichtbare inkt” te merken, vereisen deze methoden enige expertise, en zijn de markers het bewijs dat een aanval heeft plaatsgevonden. Ons onderzoek toont aan dat een aanvaller alleen maar over een normale scanner hoeft te beschikken om het papier te identificeren zonder een spoor achter te laten.”

Reacties (5)
16-03-2009, 12:08 door Anoniem
LOL
Het (zeer) oude nieuws is eindelijk naar de oppervlakte geborreld, logisch nadenken had deze eigenschap al eerder kunnen onthullen.... ;)

Blij dat het nu 'openbaar' is; ben ik gelijk niet meer paranoïde .... ;)
16-03-2009, 12:53 door Anoniem
Betekent dit dat er een actiegroep "Wij vertrouwen het papieren stembiljet niet" gaat komen?
Zou leuk zijn.


Heeft er al iemand nagedacht hoe we dan in het vervolg gaan stemmen?
Door onze hand op te steken, of maken we er een belspelletje van.

Kosten: 5 Euro per stem.
Dan zijn ook meteen de kosten van de krediet-crisis gedekt.
16-03-2009, 15:08 door prikkebeen
Ach, als straks de database met vingerafdrukken een feit is weten ze het zowiezo al. Immers, je vingerafdruk komt ook op de stembiljetten terecht en heb je een rechtstreekse koppeling. Anoniem stemmen is helaas verleden tijd geworden.
16-03-2009, 15:41 door Anoniem
papier wordt gemaakt van een papje dat lekker rond geroerd wordt. Dat is wiskundig gezien een random generator. Dan is het een OPEN DEUR als het produkt ook random is.....WHAAA ontdekt!!!!!! Het onderzoek niveau gaat elke dag achteruit. En wat nu gaan we elk biljet en blaadje papier opslaan in een database. De wereld gaat naar de klote aan domheid!!!!
16-03-2009, 16:38 door Anoniem
Door Anoniempapier wordt gemaakt van een papje dat lekker rond geroerd wordt. Dat is wiskundig gezien een random generator. Dan is het een OPEN DEUR als het produkt ook random is.....WHAAA ontdekt!!!!!! Het onderzoek niveau gaat elke dag achteruit. En wat nu gaan we elk biljet en blaadje papier opslaan in een database. De wereld gaat naar de klote aan domheid!!!!

WHAAAA ... neeeej hoor, alleen maar biljetten en blaadjes die relevant zijn.....
De wereld gaat naar de klote aan domheid & Ego!!!! ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.