image

Kat-en-muisspel tussen ticketsites en hackers

dinsdag 17 maart 2009, 10:43 door Redactie, 2 reacties

Mensen die hun concertkaartjes bij Ticketmaster willen bestellen zijn gewaarschuwd: hackers kunnen het ticketsysteem zo manipuleren dat ze binnen enkele minuten honderden, zo niet duizenden, tickets kunnen bestellen. Aanvallers zijn in een kat-en-muisspel met de ticketsite verwikkeld om met een duizelingwekkende snelheid automatisch te tickets te bestellen. Maar ook normale computergebruikers kunnen veel orders tegelijkertijd plaatsen, waardoor tickets vaak binnen een minuut zijn uitverkocht. "Het kost je misschien 90 seconden om een ticket te bestellen, terwijl hackers er in diezelfde tijd 100.000 kunnen bestellen", zegt Ryan Purita, forensisch onderzoeker en beveiligingsspecialist. "Tegen een hackerscript kan niemand op."

De eerste stap voor hackers is het omzeilen van de CAPTCHA, waarna ze het IP-adres van de computer die de requests doet blokkeren of spoofen. "Vanaf een thuiscomputer kun je een paar honderd requests per seconden doen", aldus Purita. Hij geeft aan dat hackers ook gebruik maken van valse creditcardgegevens, verschillende adressen en meerdere identiteiten.

Volgens Ticketmaster voorkomen CAPTCHA’s dat bots massaal de tickets registreren, maar huren hackers waarschijnlijk mensen in om ze alsnog te kraken. Wat voor verdere maatregelen het bedrijf neemt om de tickets te beveiligen wil het niet prijsgeven. “Het is een kat-en-muisspel. Er is veel geld met tickets gemoeid, dus trekken we vindingrijke figuren aan", zo besluit een woordvoerder.

Reacties (2)
17-03-2009, 14:48 door Anoniem
Tja, het oude postkantoor kende dit probleem niet. ;-)
Maar weer updaten naar dat systeem?
17-03-2009, 21:31 door Anoniem
ja okay .met de tijd mee gaan vind ik goed .maar dat bijna alle ticketsites er aan mee gaan doen .dus dat men zo iets via het intra moet gaan bestellen . dat is toch vragen om problemen. als men ook zo iets in 2 deelt . 1 gedeelte via intra aan kopen .en het andere deel via postkantoor kopen. want ook niet iedereen heeft 1 pc in huis. en is ook nog eens beter. want zo ver komt men ook nog eens verdere problemen hoor;
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.