image

Uitvinder Web door webshop opgelicht

dinsdag 17 maart 2009, 12:04 door Redactie, 8 reacties

De geestelijk vader van het World Wide Web is zelf het slachtoffer van cybercriminelen geworden, zo heeft hij bekendgemaakt. Tim Berners-Lee wilde voor kerst iets via het internet kopen, maar toen het pakketje niet arriveerde besefte dat hij getild was. De webshop zag er volgens Berners-Lee bonafide uit, het bleek echter een frauduleuze site te zijn. Zijn geld heeft hij nog altijd niet teruggekregen. Volgens de bedenker van het Web moeten de autoriteiten net zoveel moeite steken in het bestrijden van cybercrime als ze met de conventionele misdaad doen.

"Het web heeft veel positieve eigenschappen, maar ook vervelende. Je kunt dingen vinden om ziekten te genezen, maar ook hoe je bommen kunt maken. Soms hebben we nieuwe wetten nodig, maar in andere gevallen, zoals fraude, bestaat er al wetgeving, maar is het lastig om de verantwoordelijke mensen te pakken."

Berners-Lee ziet in het veilig maken van het web ook een rol voor internetproviders weggelegd. "Persoonlijk ben ik voorstander van systemen die je besmette machines laat afsluiten totdat ze ontsmet zijn. Zodoende bescherm je de rest. Het vermindert ook de hoeveelheid spam en maakt van het internet een plek waar virussen moeilijk kunnen overleven."

Update: Berners-Lee is niet de bedenker van het internet

Reacties (8)
17-03-2009, 12:32 door Anoniem
Uitvinder internet? Klets.
17-03-2009, 12:44 door Eerde
En ik altijd maar denken dat de heer Alles Goor de uitvinder was van het Internet, heb het hem zelf horen zeggen en niet van horen zeggen ;)
17-03-2009, 12:55 door Anoniem
Door EerdeEn ik altijd maar denken dat de heer Alles Goor de uitvinder was van het Internet, heb het hem zelf horen zeggen en niet van horen zeggen ;)

Tim heeft altijd gezegd dat hij Internet niet heeft bedacht. Hij heeft het world wide web bedacht. Het principe van hyperlinks dateert echter al uit 1934. Dat was een Belg genaamd Paul Otlet. Maar ook de Amerikanen zijn niet de enige bedenkers. Zie http://www.lonja.de/motion/mo_history_internet.html.

Peter
17-03-2009, 13:11 door Skizmo
Door AnoniemUitvinder internet? Klets.
dat staat er ook niet . .de man heeft het WWW bedacht. Hij heeft de eerste browser gemaakt toen er nog geen browser was , maar al wel een internet was.
17-03-2009, 13:31 door Anoniem
Volgens de bedenker van het Web moeten de autoriteiten net zoveel moeite steken in het bestrijden van cybercrime als ze met de conventionele misdaad doen.

Berners-Lee ziet in het veilig maken van het web ook een rol voor internetproviders weggelegd.

Misschien moet je de verantwoordelijkheid eens bij jezelf leggen... Doe een beetje onderzoek naar een bedrijf voordat je blind je geld overmaakt...
17-03-2009, 13:59 door Anoniem
Door Skizmo
Door AnoniemUitvinder internet? Klets.
dat staat er ook niet . .de man heeft het WWW bedacht. Hij heeft de eerste browser gemaakt toen er nog geen browser was , maar al wel een internet was.
Nee, nu staat het er niet meer, maar toen ik dat commentaar schreef, was de kop boven het artikel nog 'Uitvinder internet door webshop opgelicht'.
17-03-2009, 14:27 door Anoniem
"Persoonlijk ben ik voorstander van systemen die je besmette machines laat afsluiten totdat ze ontsmet zijn. Zodoende bescherm je de rest. Het vermindert ook de hoeveelheid spam en maakt van het internet een plek waar virussen moeilijk kunnen overleven."

Ben ik persoonlijk ook mee eens. Besmette systemen eerst maar in quarantaine plaatsen en nadat het systeem beter/goed is gemaakt weer eruit halen.
17-03-2009, 15:41 door Karel 1
En hiermee is weer eens aangetoond dat het waarheidsgehalte van de berichten hier behoorlijk te wensen overlaat. Als ik de idioterie van Eerde lees, ben ik er nog meer van overtuigd dat hij gewoon deel uitmaakt van de redactie. Zelfde stijl, zelfde slordige manier van omgaan met feiten. Zelfde manier van eigen fouten verdoezelen. Heerlijk, lijkt de Telegraaf wel hier.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.