image

IT'er krijgt 3 jaar cel wegens verwijderen ambtenaren accounts

donderdag 19 maart 2009, 11:04 door Redactie, 4 reacties

Een 28-jarige Australiër die uit wraak over zijn werkplek en het uitgaan van zijn relatie de accounts van zo'n 10.000 ambtenaren verwijderde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en vier maanden. Aangezien David Anthony McIntosh sinds mei vorig jaar al vastzit, komt hij over twee maanden vrij. De Australiër werd aangehouden nadat hij verschillende overheidsservers had gekraakt, waaronder die van het Ministerie van Gezondheid, een ziekenhuis, een gevangenis en het hooggerechtshof.

De schade was enorm, 130 mensen waren vijf dagen bezig om alles weer aan de praat te krijgen. Volgens de overheid bedroeg de schade door productiviteitsverlies zo'n 1,25 miljoen Australische dollars (625.000 euro). De advocaat van McIntosh hield tijdens de zitting vol dat zijn cliënt geen blijvende schade wilde veroorzaken, maar volgens de rechter wist hij wel degelijk wat de gevolgen van zijn acties zouden zijn. Als hij in mei vrijkomt gaat de "boze IT'er" als kok aan de slag.

Reacties (4)
19-03-2009, 13:40 door SirDice
Als hij in mei vrijkomt gaat de "boze IT'er" als kok aan de slag.
Hmmm... Als'ie daar boos wordt gaat'ie dan klanten vergiftigen?
19-03-2009, 16:24 door Anoniem
Redactie: gaarne plaatsen:

Het is toch waanzin om te denken dat je hiermee wegkomt.

Ten eerste loop je financieel een deuk op en daarnaast riskeer je gevangenisstraf.

En in de IT met doorgaans wat betere salarissen kun je het voortaan schudden en heb je een strafblad.

Dom heel dom.
20-03-2009, 08:08 door Anoniem
De werkgever gaat ook niet helemaal vrijuit in deze zaak naar mijn mening.
Het recreeren van AD accounts en hum permissies zou niet zo lang moeten duren als er duidelijke group structuren en goede documentatie aanwezig zijn. Er zijn opties beschikbaar om dit soort wraak acties minder impact te geven. (Recovery Manager from Quest of een authorative AD restore )
Deze IT-er had die accounts natuurlijk nooit mogen verwijderen. Maar de werkgever had er wel degelijk voor kunnen zorgen dat de impact een stuk minder was.
25-03-2009, 12:57 door Anoniem
is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en vier maanden. Aangezien David Anthony McIntosh sinds mei vorig jaar al vastzit, komt hij over twee maanden vrij.
ben de rekensom ff kwijt :(

anyway ik snap wel dat ALS verlichtende omstandigheiden zijn, maar 2 jaar eerder? en dus minder dan 1/3 van ze straf uitzitten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.