Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Phisinde Nuon medewerkers actief

19-03-2009, 17:42 door Anoniem, 4 reacties
zo'n half jaar geleden ontving ik een brief van een onbekend bedrijf dat beweerde dat het van het Nuon onder mijn huis mocht prutsen. Ik dacht eerst dat het een grap was want ik had het bedrijf gegoogled en er kwam niks uit dus toen gooide ik de brief weg. Alleen het tel.nummer en naam heb ik nog wel. Later kwam er een buurman aan de deur en die zei dat het bedrijf echt onder mijn huis moest zijn en ik vertrouwde hem de sleutel toe omdat ik moest werken.

Ze waren twee keer in een week geweest en ik heb er verder niet naar omgekeken. Totdat vorige week bij mij bovenbuurman een hennepplantage is ontmanteld en in het gepubliceerde politiebericht stond dat de energieleverancier constateerde dat er stroom was afgetapt.

Hierdoor begin ik me af te vragen hoe verantwoord deze actie is geweest, Nuon beweerde eerst dat je niemand anders in je stoppenkast moet laten prutsen maar, zelf zetten ze wel phising acties op.
Reacties (4)
20-03-2009, 09:21 door Zarco.nl
Dan rijst de vraag, waarom heb je Nuon niet gebeld om verificatie???

Test: [url=http://security.zarco.nl]security.zarco.nl[/url]
20-03-2009, 09:30 door Anoniem
Ik kan het niet echt uit je post opmaken, maar is de buurman die zei dat het echt moest, dezelfde buurman als waarvan nu de hennepplantage is opgerold?

Zo ja, dan lijkt mij het eerder dat Nuon hier helemaal niets mee te maken heeft, maar dat je buurman die brief gearrangeerd heeft, om onder jou woning te komen, om die aftap te maken.
20-03-2009, 17:55 door Anoniem
Door Zarco.nlDan rijst de vraag, waarom heb je Nuon niet gebeld om verificatie???
Ik had ze over die brief geinformeerd per post maar geen reactie gekregen en had al eerder aangegeven dat ik een week geleden pas aan het denken kwam heb ze gemaild telefoonnummer achtergelaten maar nog geen reactie.

En nee de buurman waar de hennepplantage is opgerold kende diegene niet eens waaraan ik de sleutel toe vertrouwde.

En de persoon die op de brief stond stond nog in mijn telefoon het nummer heb ik gegoogled en dan kom ik op iemand die in Enschede woont.
20-03-2009, 18:36 door Anoniem
Is er iemand die weet hoe het technisch allemaal werkt over stroom.
Het lijkt mij als iemand de meter omzeild dat het nuon meteen kan zien dat de stroom niet eerst bij de meterkast aankomt en ik denk dat ze zich hebben vergist met boven/onder woningen.
En waarom moeten ze 2 keer onder de grond zijn in huis.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.