image

FBI arresteert eigen agent wegens misbruik database

vrijdag 20 maart 2009, 09:48 door Redactie, 3 reacties

De FBI heeft gisteren een eigen speciaal agent gearresteerd wegens het grasduinen in een vertrouwelijke database. William Shirk de derde zou meerdere keren op het Automated Case Support System zijn ingelogd, dat informatie over afgesloten en lopende onderzoeken naar criminelen bevat. De speciaal agent verrichtte tussen 2002 en 2006 onderzoek naar een corruptiezaak waar de Amerikaanse douane en grensbewaking bij betrokken waren. Hij gebruikte daarvoor onder andere een informant. Begin februari 2006 werd Shirk van de zaak gehaald. Een aantal maanden later werd duidelijk dat hij regelmatig contact had met één van de verdachten en de informant.

Uit de loggegevens van het systeem bleek dat Shirk z'n login was gebruikt voor het inzien van documenten over de zaak, waaronder een rapport over één van de verdachten en een onderzoek naar de criminele handelingen van de informant. Shirk besloot daarop de informant te waarschuwen dat de FBI informatie over zijn witwas en drugsoperaties had. Ook liet de speciaal agent weten dat de informant zich nergens zorgen over hoefde te maken, aangezien hij aan de zaak had meegewerkt. De speciaal agent is aangeklaagd wegens misbruik van zijn autorisatie. Hij kan een maximale gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 500.000 dollar krijgen.

Reacties (3)
20-03-2009, 14:40 door Paultje
opsluiten die handel.
20-03-2009, 15:08 door spatieman
maar een buitenlandse nasa hacker die wil bewijzen dat ET bestaat, willen voor 60 jaar opsluiten.
ziek volk..
20-03-2009, 21:39 door Anoniem
Door spatiemanmaar een buitenlandse nasa hacker die wil bewijzen dat ET bestaat, willen voor 60 jaar opsluiten.
ziek volk..
dat is inderdaad best hypocriet.
Dit toont weer aan dat insiders altijd een groot probleem zijn. Gelukkig is deze persoon gepakt voor hij nog ergere dingen ging doen met zijn positie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.