image

Ambtenaren gepakt wegens wijzigen stemmen op stemcomputer

zondag 22 maart 2009, 12:40 door Redactie, 6 reacties

Acht ambtenaren in de Amerikaanse staat Kentucky hebben laten zien hoe weinig mensen er nodig zijn om meerdere verkiezingen te manipuleren door met stemcomputers te rommelen. De acht werden donderdag gearresteerd op verdenking van "het gebruik van corrupte tactieken om politieke macht en persoonlijk gewin te verkrijgen." Volgens de aanklacht wisselden de corrupte ambtenaren de stemmen van kiezers om. Ze deden dit met de machines van stemcomputerfabrikant ES&S, die geen bewijs van een uitgebrachte stem opslaan.

Kiezers werd verteld dat ze alleen op de "vote" knop hoefde te drukken om hun stem uit te brengen. In werkelijkheid moest de stem ook nog via een andere knop bevestigd worden. Nadat de kiezer de stemcomputer had verlaten, wijzigden de corrupte ambtenaren en verkiezingsfunctionarissen de stem door vervolgens de andere partij te kiezen en te bevestigen.

ES&S is de grootste distributeur van stemcomputers in Amerika en het gewraakte iVotronic systeem is vaker negatief in het nieuws gekomen omdat het stemmen verloor of omdraaide. De openbare aanklager merkt op dat de verdachten bewust misbruik hebben gemaakt van de onbekendheid van de kiezers met de nieuwe stemcomputers. Door het gerommel met de stemmen zijn de verkiezingen op lokaal, staats en federaal niveau beïnvloed. De corrupte ambtenaren en verkiezingsfunctionarissen kunnen een maximale gevangenisstraf van 20 jaar krijgen.

Reacties (6)
22-03-2009, 20:10 door Anoniem
Ik ben ook geen voorstander van stemcomputers, maar dit soort fraude is net zo makkelijk te bewijzen als fraude met papier.
23-03-2009, 01:50 door Anoniem
So what else is new....

We weten toch allemaal al dat de wereld zo corrupt is als maar wat, we worden er dagelijks mee plat gebombardeerd, maar blijkbaar vind niemand dat het nodig is om daar iets tegen te doen.

The Digital-age maakt dat allemaal alleen maar gemakkelijker voor fraudeurs etc. Dus niet zijken, we zijn schijnbaar happy en tevreden met alle matrealistiche zaken die we hebben om mee te spelen, en zo een oogje dicht te knijpen voor het kwaade :)

http://www.votefraud.org/

V1XX3N
23-03-2009, 09:41 door spatieman
waarom denk je dat het CDA weer met grote overhand gewonnen heeft.........
23-03-2009, 10:45 door Anoniem
Nu zijn er 8 ambtenaren gepakt, maar wie weet hoeveel ambtenaren er wel niet frauderen? Tientallen? Honderden? Misschien wel duizenden...
En hoeveel stemmen zouden er wel niet gemanipuleerd zijn, dit kan in de miljoenen lopen...
23-03-2009, 12:29 door Anoniem
Door spatiemanwaarom denk je dat het CDA weer met grote overhand gewonnen heeft.........

Verklaar je nader. Dit soort uitspraken mag je alleen doen, wanneer je bewijzen hebt, niet omdat je toevallig voorkeur hebt voor een andere partij. Je suggereert nl. strafbaar handelen.
23-03-2009, 14:52 door Anoniem
Door Anoniem
Door spatiemanwaarom denk je dat het CDA weer met grote overhand gewonnen heeft.........

Verklaar je nader. Dit soort uitspraken mag je alleen doen, wanneer je bewijzen hebt, niet omdat je toevallig voorkeur hebt voor een andere partij. Je suggereert nl. strafbaar handelen.

Geef mij maar toegang tot de sources en checks van de stemcomputer, dan zal ik je het bewijs laten zien. ( Shit die is er niet ! )
Maar dan verwacht ik wel dat jij in de tussentijd bewijst dat stemcomputers veilig zijn. Iets wat niet mogelijk is omdat het hele systeem fundamenteel onveilig is. En daardoor kan jij ook niet bewijzen dat de stelling van "anoniem" niet waar is.

Dus totdat jij bewijst dat zijn stelling niet waar is, is hij niet in overtreding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.