image

Politie dicht lekken flitsfoto's op Mijnpolitiebureau.nl

dinsdag 24 maart 2009, 10:35 door Redactie, 5 reacties

Door een beveiligingslek in de website Mijnpolitiebureau.nl was het mogelijk voor onbevoegden om de flitsfoto's van andere verkeersovertreders te zien. Via de internetservice kunnen overtreders hun eigen foto's en bekeuringen bekijken. Het gaat om snelheids- en roodlichtovertredingen. Volgens de politie zorgde een menselijke fout ervoor dat het mogelijk was om van maximaal 22 overtredingen van anderen de foto te zien. De politie benadrukt dat het alleen om foto's ging en dat er verder geen enkele andere informatie of gegevens zijn gelekt. Inmiddels is de fout hersteld.

Het lek in de website kwam aan het rollen door een bericht op de Flitsservice.nl, dat door de Telegraaf werd opgepakt. "Je mag van de politie en het OM verwachten dat ze de zaak goed beveiligen. Nu kan iedereen zien dat je te hard hebt gereden. Dat kan niet de bedoeling zijn", aldus Martijn Hurks van Flitsservice, die de fout "uiterst slordig" noemt. De "boetevolgservice" van de Politie Noord-Holland Noord is sinds 17 februari online.

Reacties (5)
24-03-2009, 10:54 door Korund
Het is niet mijnpolitiebureau.nl maar www.mijnpolitiebureau.nl.
24-03-2009, 11:33 door Anoniem
Maar zoiets kan nooit met he EPD gebeuren, uiteraard...
24-03-2009, 11:52 door Arno Nimus
Je mag van de politie en het OM verwachten ...
Je mag het niet verwachten, je moet het eisen!
24-03-2009, 13:22 door Night
Door AnoniemMaar zoiets kan nooit met he EPD gebeuren, uiteraard...

@ Anonimen: nee joh de politie hebben geen verstand van beveiliging. EPD dat zijn dokters die weten echt wel wat ze doen. :-)

Door Arno Nimus
Je mag van de politie en het OM verwachten ...
Je mag het niet verwachten, je moet het eisen!

Het was al een wettelijke eis (Wet Bescherming Persoonsgegevens) dus ja wat kunnen we daar nog met onze eisen aan toevoegen?

Al jaren geeft optreden van Politie, justitie en politiek aan dat ze niet zijn opgewassen tegen de complexiteit van de digitale wereld. Op zich is dat nog niet het ergste. Het is een vakgebied in ontwikkeling waar de good en de bad guys in een rat-race zitten. Erger is de voortdurende ontkenning van de overheid richting de burgers van de risico's die ze nemen.

"Burgers, slaap zacht de overheid waakt over u" kan worden vervangen door: "Burgers, waakt over de overheid die slaapt"
24-03-2009, 18:09 door Anoniem
Nu kan iedereen zien dat je te hard hebt gereden. Dat kan niet de bedoeling zijn", aldus Martijn Hurks van Flitsservice.
Al die slome slakken die je voorbij gesjeesd bent, konden dat toch ook zien? Dus wat maakt het uit?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.