image

Roemeense SQL-hackers hangen keyboard aan wilgen

dinsdag 24 maart 2009, 17:23 door Redactie, 2 reacties

De Roemeense hackers die via SQL-injectie een ware plaaggeest voor verschillende anti-virusbedrijven waren, houden ermee op. HackerBlog, bestaande uit zeven mannen tussen de 19 en 34 jaar, kreeg wereldwijde bekendheid toen ze een ernstig beveiligingslek op de website van Kaspersky Lab onthulden. Ook andere anti-virusbedrijven zoals BitDefender en F-Secure moesten eraan geloven.

Volgens de groep is het tijd om verder te gaan. "We raken enorm snel verveeld als het gaat om hacking en security projecten." De meeste teamleden hadden dan ook genoeg van het onbetaalde beveiligingswerk dat ze verrichtten. Het besluit om ermee te stoppen zou niets met druk van buitenaf te maken hebben. "We hebben gewoon niet meer de tijd en zin. In tegenstelling tot wat velen denken, hebben we een privéleven." Om dat statement te bekrachtigen, plaatsten de hackers hun leeftijd, relatie en opleiding online.

"Zoals we in één van de artikelen meldde, zullen de grote bedrijven nooit de problemen erkennen die ze hebben, hoe groot ze ook zijn. Dit is standaard in het bedrijfsleven om het publieke imago schoon te houden. Trap hier niet in, officiële verklaringen zijn alleen bedoeld om je te misinformeren en de waarheid te verbergen van het gevaar waar je aan werd blootgesteld."

Reacties (2)
24-03-2009, 21:43 door spatieman
hear hear...
25-03-2009, 14:37 door Zero
jammer geen amusante posts meer van Unu
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.