image

Britse overheid wil sociale netwerksites monitoren

woensdag 25 maart 2009, 17:32 door Redactie, 7 reacties

Om terroristen en zware criminelen te vinden, wil de Britse overheid nu ook de contacten vastleggen die gebruikers van sociale netwerksites hebben. Het gaat niet om de inhoud van gesprekken, maar wel de relaties tussen gebruikers die het Ministerie van Binnenlandse Zaken in een database wil opslaan. Het plan om sites als Facebook en MySpace te monitoren, volgt in navolging op plannen om een uitgebreide bewaarplicht in te voeren. Het gaat dan om het bewaren van informatie over elk telefoongesprek, bezochte websites en verstuurde e-mails. In Groot-Brittannië gebruiken zo'n 25 miljoen mensen één of meerdere sociale netwerksites.

De bewaarplicht die de Britten willen invoeren let alleen op e-mail en bezochte websites, en niet wat mensen op sociale netwerksites uitspoken. Inlichtingendiensten zijn bang dat criminelen en terroristen hier misbruik van kunnen maken. Om dat gat te dichten wil Vernon Coaker van het Ministerie van Binnenlandse Zaken de voorgestelde bewaarplicht nu verder uitbreiden

Liberaal Democraat Tom Brake is niet over het voorstel te spreken: "Plannen om onze telefoon en e-mailgegevens te monitoren behoren al tot de grootste privacyschending in de geschiedenis. Het is erg verontrustend dat ze nu van plan zijn om ook sociale netwerksites te monitoren die zeer gevoelige informatie over sexuele voorkeur, geloofsovertuiging en politiek opvattingen bevatten. Gegeven het verschrikkelijke record van de overheid met grote IT-projecten en databeveiliging, is het zeer waarschijnlijk dat er uit elke USB-stick en harde schijf straks gegevens zullen lekken als ze beginnen met het monitoren van Facebook en MySpace."

Reacties (7)
25-03-2009, 17:41 door Anoniem
Iedereen levert zn privacy in voor een schijnveiligheid onder het kopje anti-terrorisme.
Wat moesten ze toch beginnen zonder die "acute terreurdreiging" ?
25-03-2009, 20:19 door Anoniem
Door AnoniemIedereen levert zn privacy in voor een schijnveiligheid onder het kopje anti-terrorisme.
Wat moesten ze toch beginnen zonder die "acute terreurdreiging" ?

Klopt, het gaat ook helemaal niet meer over terrorisme
Als die wil, koopt die een mobiel voor 9 eurie doet wat die moet doen en gooit het ding in het water. Of gaat ergens via het netwerk van een ander zitten plannen maken

Het gaat om kennis, gegevens over wie wat waar
Kennis is macht denken ze
Alleen is die uitspraak van origine anders bedoeld

Het resultaat, een enorme berg data over personen, die eenmaal opgeslagen ook ontvreemd en misbruikt kan worden.
En de data zelf, eenmaal uit context gehaald, belastend zonder dat je er een verdediging tegen in kan brengen.

Voorbeeldje, iets gezegd in kwaadheid, kan 20 jaar later uit de context gerukt, bewijs zijn dat je al eerder moord plannen had, dus zal je deze misdaad ook wel hebben gedaan.
Nog een ? oke, de minister ligt wat dwars, maar gelukkig heeft hij ooit een buitenechtelijke digitale relatie gehad, kijk das handig :-)
Alleen een kennis die later de fout in gaat ( waar jij helemaal niets van weet ) is dan al weer genoeg om je onder verdacht te stellen, hoppa daar gaat je post telefoon en niet te vergeten de bugs die ze in je huis planten om je 100% te controleren.

Kijk, het reken sommetje is eenvoudig. Er zullen altijd een factor x meer onschuldige burgers sociaal kapot worden gemaakt, dan dat er terrorisme wordt voorkomen, en die verhouding is dan zo scheef dat het niet is goed te praten.
Vraag maar eens hoe dat voelt aan de mensen die ze naar aanleiding van de laatste hoax uit hun huizen hebben gesleurd en hun huis op de kop gezet. Dat er een horde norse agenten door de privé spullen loopt te graaien, doet veel schade aan een mens.
Het is een soort verkrachting, en daar ben je voorlopig nog niet overheen.
En dat alleen omdat de nicht van je overbuurman, iets op zijn kerfstok had.

En dan de kosten van zoiets nutteloos

BIG BROTHER mag wat kosten, crisis of niet.

Met vriendelijke groet,
De Hooge
25-03-2009, 22:41 door Anoniem
We schrijven 2015. De Britse overheid vond het monitoren een enorm succes, maar zag wel nadelen. Dat leidde tot de oplossing dat iedereen voortaan aan de Britse overheid toestemming moest vragen om contact met een ander persoon te hebben. Het argument dat dat wel erg ver ging in inmenging in de prive levens werd door de overheid verworpen. Er was immers in het verleden ook geen gegrond argument geweest dat bezwaarlijk genoeg was om onderlinge relaties niet te monitoren. Daarnaast was het mogelijk gebleken om te monitoren, wat het algemeen geaccepteerd zou verklaren.
25-03-2009, 23:33 door Anoniem
Toen ik het 2 jaar geleden voorspelde werd ik door vrijwel iedereen voor gek verklaard: sterker nog, grote ICT investeerders wilden eigenlijk liever niets meer met me van doen hebben...

Ooit zat ik 'ns in een situatie waar het wenselijk zou zijn om iemand af te luisteren, althans, dat dacht ik. Het ingeschakelde recherchebureau (ja, die goeie in Almere) leerde me iets: Peter, je krijgt antwoord op je vragen, maar tegelijkertijd ook weer nieuwe hints waar je antwoord op wilt. En dan? Installeer je dan video-camera's? En de mensen die je daarop gaat zien, laat je die vervolgens schaduwen? En daarna, prop je hun huizen ook vol met apparatuur?

De valkuil van data collectie: alleen verzamelen wat je nodig hebt, niet wat "handig om te hebben" lijkt.Ik heb er destijds van afgezien, nu het alleen nog even bij diverse nitwits van ambtenaren tussen de oren proberen te prutten dat dit allemaal 0 nut heeft....

Kan ik gewoon weer met goede plannen bij investeerders aankomen:)
26-03-2009, 11:09 door Anoniem
Door AnoniemWe schrijven 2015. De Britse overheid vond het monitoren een enorm succes, maar zag wel nadelen. Dat leidde tot de oplossing dat iedereen voortaan aan de Britse overheid toestemming moest vragen om contact met een ander persoon te hebben. Het argument dat dat wel erg ver ging in inmenging in de prive levens werd door de overheid verworpen. Er was immers in het verleden ook geen gegrond argument geweest dat bezwaarlijk genoeg was om onderlinge relaties niet te monitoren. Daarnaast was het mogelijk gebleken om te monitoren, wat het algemeen geaccepteerd zou verklaren.

Het is nu 2020.
Het boek van Gorge Orwel 1984, staat op de lijst met verboden boeken
Op duistere bijeenkomsten met weemoed gelezen

Het is nu 2040. de wereld regering heeft besloten dat de “tag “( een chip diep in de hersenen “ verplicht wordt gesteld. Het overlijden’s risico bij ouderen en pasgeborenen, is volgens een studie slechts 15%.
Via de chip, zal een constante data stroom worden onderhouden met de logging servers. Zo kan niet alleen uitgevoerde zaken worden gelogd, maar ook andere gedachten en plannen. Het is zeker niet de bedoeling van overheden om met de verkregen data actief iets te doen, echter voor terrorisme bestrijding en andere criminaliteit, kan later uit deze data worden gefilterd.
Wel gaat men “ pro actief scannen op “verboden “gedachten en verdachte hersen activiteiten.

2050. Via de verplichte upgrade van de Tag, zal voor elke burger een gedragspatroon worden ge upload. De Tag wordt ook uitgerust met een straf module. Vrije keuze zal blijven bestaan, maar door de centrale computer worden beoordeeld.

2060 het gedragspatroon en de vrije keuze, blijken toch nadelen te hebben.
De “centrale beheersmodule”, heeft alle besturing van de individuele eenheden overgenomen.
De centrale wereld regering, is hierdoor ook overbodig geworden en door de “centrale beheersmodule” zijn de leden gewist en opnieuw geprogrammeerd.

2070 alle niet productieve eenheden worden door de “centrale beheersmodule” naar de recycle unit gestuurd en uitgeschakeld. Het berekende aantal resterende eenheden zal komen op 7 miljoen wereld wijd,

2100 de “centrale beheersmodule” heeft een nieuwe eenheid gemaakt in het lab. Alle organische eenheden worden vervangen.

2525 ( in the year 2525 “Zager and Evans “ ) Man is not alive. And woman did not survive.
De “centrale beheersmodule” schakelt zichzelf uit, het bestaan om te bestaan, is zinloos geworden.
26-03-2009, 16:13 door spatieman
LOL
laat ze maar monitoren.
voor ieder dom woordt wat de britse lords lullen, verliezen ze weer een USB stick met gevoelige informatie...
30-03-2009, 13:43 door Anoniem
Het is 2700.. de Annunaki.. een ras van een andere planeet land op de aarde..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.