image

Microsoft voert actie voor privacy (Podcast)

vrijdag 27 maart 2009, 13:46 door Redactie, 3 reacties

Ook al heeft Europa strengere wetgeving dan de Verenigde Staten, toch is Microsoft bezig om privacy op de kaart bij de Europese Unie te krijgen, zo laat Brendon Lynch deze week in de Podcast weten. Microsoft's belangrijkste privacystrateeg spreekt over het belang van privacy voor de ervaring die gebruikers met diensten en producten hebben. Alles draait volgens hem om vertrouwen en privacy is daar een onderdeel van. Veel gebruikers denken bij Microsoft niet aan privacy en dat is volgens Lynch ten onrechte. De softwaregigant probeert zowel in haar beleid als software privacy mee te nemen en gebruikers hier meer controle over te geven. Het hele interview met Lynch hoor je in de Podcast.

Reacties (3)
27-03-2009, 14:05 door Anoniem
Wanneer je MS Windows koopt moet je deze online registreren!

Dit is een inbreuk op mijn privacy!
27-03-2009, 14:57 door Anoniem
Door AnoniemWanneer je MS Windows koopt moet je deze online registreren!

Dit is een inbreuk op mijn privacy!
Niet registreren, enkel activeren is voldoende.....
27-03-2009, 17:06 door carolined
Ik geloof niets van die actie van Microsoft, waarschijnlijk proberen ze alleen maar de aandacht ergens anders op te richten.
Als je naleest hoe er op werkelijk smerige wijze door Microsoft en andere grote bedrijven gelobbied wordt bij de EC dan wordt je daar treurig om. Lees maar na: http://www.edri.org/edrigram
Microsoft en de verschillende andere belangengroeperingen willen patenten en zoveel mogelijk controle over wat jij en ik op onze apparaten hebben staan. Ze willen simpelweg zoveel mogelijk geld verdienen aan ons, en vrijheid van keuze en zaken als privacy zitten dan Echt wel in de weg.

EDRI is de organisatie die vanuit de open en vrije wereld de zaken bij de EC nog een beetje ten goede van de burgers te keren.

Caroline
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.