image

Conficker worm besmet Brits parlement

zaterdag 28 maart 2009, 12:32 door Redactie, 3 reacties

Na de Nederlandse overheid is ook de Britse regering door de Conficker worm getroffen. De malware wist het netwerk van het Britse parlement te infecteren. Hoe het netwerk besmet raakte is onbekend. Personeel kreeg een e-mail om "alle niet geautoriseerde PC's of draagbare computers direct van het netwerk te halen." Beveiligingsexpert Rob Cotton is geschokt dat ambtenaren zomaar ongeautoriseerde machines op het netwerk kunnen aansluiten. "De systeembeheerders van het parlement doen hun werk niet goed als zo'n bekend probleem nog steeds in staat is om zoveel chaos te veroorzaken."

Reacties (3)
28-03-2009, 15:32 door Anoniem
Een collega van mij, universitair bij UWV, kantoor T, nu manager geworden in kantoor D, is een jaar of wat geleden boos weggelopen met de boodschap dat hij niet betaald werd om de Start-knop van Microsoft Windows XP te weten staan, laat staan iets te weten van de zoekfunctie in Explorer of het maken van een shortcut naar het bureaublad. Hij stond helemaal weigerachtig om maar iets bij te leren van iets dat hem totaal niet interesseerde.
In een tijd van attitudes en competenties kan het dat zo iemand niet alleen niet ontslagen of berispt wordt, maar zelfs manager wordt. Het wil ook zeggen dat hogerop geen aandacht bestaat voor elementaire pc-kunde, laat staan dat er interesse bestaat voor zoiets als een pc-rijbewijs of zo. En elementaire veiligheid, my dear, waarover hebt u het in Godsnaam?

mvg
cc
29-03-2009, 20:42 door spatieman
goh, shit, hebben ze een USB stick terug gevonden, die ondertussen wel geinfecteerd is geraakt ??
30-03-2009, 10:51 door Anoniem
@Zaterdag,15:32 door Anoniem

Een manager van ons beweerde juist wel verstand te hebben van computers.... we hebben jaren werk gehad om hem te laten begrijpen... dat hij er niets van begrijpt! Onder andere doordat zijn pc vol zat met... virussen!!! En dan vraag ik me af: wat heb je liever, beide zijn mijns inziens enorme beveiliging gaten in je netwerk!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.