Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

G Data de hemel in geprezen

01-04-2009, 18:03 door Anoniem, 5 reacties
Opvallende quote uit de jaarlijkse vergelijkende test die zopas is verschenen in het aprilnummer van Test Aankoop (de Belgische tegenhanger van de Consumentenbond):

"G Data blinkt als enige uit met zijn antivirussoftware. De prestaties van de andere softwarepakketten zijn niet denderend te noemen."

In totaal werden 15 pakketten getest en G Data scoort dus het hoogst van allemaal (met 71/100). Andere opvallende resultaten: Symantec en McAfee eindigen in de middenmoot (allebei 59/100), Trend Micro haalt niet eens de helft (49/100) en AVG (niet de gratis versie, maar de betalende!) strandt op 41/100.

Twee pakketten krijgen zonder meer het predikaat "af te raden": Steganos en CA.
Reacties (5)
03-04-2009, 02:13 door Karl Hungus
Geeft me dat even een warm gevoel, mmmmm, gebruik ik al jaren.

Serieus nu: mensen die de moeite doen om de rapporten van degelijke organisaties (zoals AV-Comparatives) te bekijken, kennen het belang van details, methodologie en vooral van wat men NIET getest heeft. Daarom dat er ook zo vaak verschil zit in de 'rangschikking'. Daar houd men doelbewust je handje niet vast en je moet ZELF afwegen en uitzoeken wat voor jouw de beste oplossing is.

Bij Test-Aankoop hebben ze al gedacht in jouw plaats. Makkelijk toch? Wellicht zeer nuttig voor hun doelgroep, maar minder voor de 'denkende' gevorderde computergebruiker. Misschien dat sommige eerste bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen.

Vreemd dat de nieuwste van Symantec zo matig scoorde. Dat Trend Micro, AVG, Steganos en CA zwak eindigen was te verwachten. Wat G Data betreft: (versie 2010 bij mij), de eeuwige kritiek was de hoge systeembelasting: die zit nu in het lagere-middenveld. Er zijn iets meer false positives dan bij de concurrentie, maar de andere kwaliteiten maken dit voor mij meer dan goed. En blijkbaar ook voor de jongens van Test-Aankoop. (1 opmerking: de user-interface van AVK is opgefrist, maar ik vond de vorige handiger.)

Een aanrader. (en mét boot-CD)
06-04-2009, 17:03 door Anoniem
En Panda? Werd die ook meegenomen in deze test?
06-04-2009, 18:38 door Anoniem
ik heb ook GDATA en had daarvoor Panda, wat een verademing!
GDATA is streng en de Webfilter te streng, daar zouden ze echt weleens iets aan mogen doen.
spamfilter evenals bescherming is top.
de resources is in de 2009 versie nog aan de hoge kant maar dat zou in de 2010 versie verbeteren.
leuk is dat je GRATIS kan upgraden naar de volgende versie van GDATA.
spamfilter is erg goed, spam bestaat dat? :-)
tenminste zolang je licentie loopt.
spijtig dat je niet online en eenvoudiger (zonder verwijderen/herinstalleren) voor meerdere jaren kan betalen.
voor de rest draai ik IE/FF in Sandboxie en ben ik prima beschermd.
bij Panda haperde de updates, etc
blij dat ik er vanaf ben van die Scientology Software :-)
voordeel/nadeel van GDATA is dat het meerdere engines gebruikt.
ik raad anderen aan GDATA zeker eens te proberen, onbekend is vaak onbemind en spijtig want het is een kwaliteitsproduct, ik ben tevreden maar het zou goed kunnen dat Norton 360 heden ook veel vooruitgang geboekt heeft.
je kan gratis testen en wees nu eerlijk, het kost wel een centje maar als je éénmaal per jaar voor een virus/besmetting langs de computerboer moet ben je meer kwijt ...
07-04-2009, 03:49 door Anoniem
Gewoon alleen een goed antivirusprogramma zoals NOD32 en Kaspersky. PC ThreatFire en zonodig een goede firewall. Comodo?
Maak je keuze. Als je iets zoekt om je pc te vertragen moet je vooral een suite nemen.
Spam!! Thunderbird heeft een ingebouwde Bayesian Spamfilter. Gebruikt men OE, onbegrijpelijk, dan kan men de Baysian spamfilter Inhilator downloaden, http://www.spamihilator.com/. Werkt meer dan voortreffelijk. Een geheel om niet meer om te kijken.
09-04-2009, 09:51 door Anoniem
Door Anoniem: En Panda? Werd die ook meegenomen in deze test?
Ja, is een middenmoter (59/100).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.