Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Browsers en hun veiligheid

27-06-2010, 17:14 door cpt_m_, 16 reacties
Ik gebruik al enige tijd het programma Secunia PSI.
Ik heb de volgende browsers geïnstalleerd:
1. IE
2. Firefox
3. Chrome
4. Safari

Secunia geeft aan dat op dit moment alleen Chrome veilig is om mee te browsen.

Wat is jullie mening???
Reacties (16)
27-06-2010, 17:51 door Zipper306
Alleen Crome veilig? dat is een enorme fout.
Die browser van google, is niets anders dan Spyware.
Crome belt iedere zoveel minuten naar huis, om allerlei gegevens over jou computer en wat je op het internet doet door te geven aan google.
Zeg maar dag met je handje, als je nog in privacy en dergelijk gelooft, als je google producten gebruikt.
27-06-2010, 19:33 door cyberpunk
Mozilla Firefox met o.a. de NoScript add-on lijkt mij toch nog altijd het veiligste...
28-06-2010, 07:21 door Anoniem
Hij heeft wel "gelijk", in het programma Secunia Personal Software Inspector is er een aparte tabblad genaamd; Veilig surfen.
Hieronder staan alle browsers die lokaal geïnstalleerd staan, ook ik heb op mijn pc alle browsers geïnstalleerd die in dit topic beschreven staan en ook bij mij staat alleen Chrome als browser veilige browser :)
Ik gebruik zelf Firefox met NpScript zoals cyberpunk :)
28-06-2010, 10:30 door way
Chrome hanteert andere technieken om de gebruiker te beschermen tegen het exploiteren van vulnerabilities dan andere browsers. Chrome gebruikt bijvoorbeeld de sandboxing techniek die zeer effectief is en de sessie kan "afschermen".
Maar Firefox met een aantal addons zoals Noscript / addblock is ook zeer solide.

Qua privacy kan iedere browser zo ver wij weten gegevens verzamelen. Bij google is klinkt dat alleen wat aannemelijker omdat het google is en that's what google does..

Bottom line is, je kunt wel je pc blijven scannen met zo'n scannertje zodat je weet waar de problemen zitten. Maar wanneer je porno ligt te kijken of op obscure linkjes blijft klikken, dan heb je er nog niets aan. Bewust internetten, daar heb je wat aan.
28-06-2010, 11:41 door Anoniem
Als je per se een veilig browser wilt die verder niet naar huis belt, probeer dan eens Opera. Daarvan zijn net als van Chrome alle lekken gedicht, en is zelfs nog sneller.
28-06-2010, 11:58 door Erwtensoep
Met NoScript is Firefox ook een stuk veiliger, en als je idd bewust internet heb je weinig te vrezen.
De vulnerability in Fx is overigens niet echt ernstig:
http://secunia.com/advisories/40283/
28-06-2010, 12:29 door Bert de Beveiliger
Geen enkel stuk software is 'veilig', en browsen van het internet al helemaal niet. Risico's kun je in het beste geval verminderen met alle techneutische plaksel, maar nooit weghalen.

En eens met Zipper306 hierboven, Google kun je al helemaal niet vertrouwen met je browse-gedrag. Geen van de anderen geeft jouw browser een uniek id.
28-06-2010, 13:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-06-2010, 13:55 door Anoniem
Browser maakt weinig uit. het zit 'm vooral in de gebruiker.
28-06-2010, 14:27 door Anoniem
"Secunia geeft aan dat op dit moment alleen Chrome veilig is om mee te browsen. Wat is jullie mening???"

Ik denk dat die vraag erg afhankelijk is van de configuratie, van add-ons, van het installeren van security updates, en van het gedrag van de gebruiker zelf, wat eveneens van grote invloed is. Verder kan je je afvragen of Chrome bijvoorbeeld als veiliger wordt gezien omdat Chrome minder vulnerabilities bevat, of doordat er in Chrome doordat de browser minder aandacht krijgt vooralsnog minder vulnerabilities zijn ontdekt.
28-06-2010, 18:01 door Anoniem
Niks is waterdicht, maar Firefox met no-script als add-on is zo goed als de veiligste zo ver ik weet. Daarentegen is Chrome veeleisend, in die zin dat Google veel surfgedrag van je af plukt.
28-06-2010, 21:13 door Anoniem
Door way: Chrome hanteert andere technieken om de gebruiker te beschermen tegen het exploiteren van vulnerabilities dan andere browsers. Chrome gebruikt bijvoorbeeld de sandboxing techniek die zeer effectief is en de sessie kan "afschermen".

"Google Chrome has a sandbox defense. Do I need an additional one?
Yes, because this browser's sandbox is relying on internal Windows security mechanisms. One sucessfull privilege escalation vulnerability exploitation- and your defense is broken"
28-06-2010, 22:53 door Anoniem
Chrome is inderdaad qua techniek de veiligste... Goed, bijna alles wat je in de adresbalk typt komt bij Google uit maar dat kun je bij Opties > Geavanceerd en dan het vinkje bij suggestieservice voor zoekopdrachten en url's uitschakelen. Andere browsers is ook niets mis mee, voordeel van Opera is klein marktaandeel dus relatief onaantrekkelijk. Apple is zo laks met patchen dat ik zeker niet voor Safari zou kiezen, voor de rest... Tja, ik gebruik ook Firefox, voornamelijk vanwege de plugins die het veiliger maken.
Toch kun je vooral het beste op jezelf letten als je veilig wilt surfen ;)
28-06-2010, 23:54 door Anoniem
als je persee chrome wil gebruiken neem dan een alternatieve build die wat meer on je privacy geeft zoals chromeplus of srwareiron
29-06-2010, 10:08 door Above
Dat mensen nog steeds denken dat ze anoniem zijn op het internet.
Je lidmaatschap bij de provider welke alles opslaat en zoveel maanden bewaart of zelfs langer.
Dan zeiken over een browser.
Iedere maand een topic hierover zeker?

http://nl.wikinews.org/wiki/Providers_verplicht_tot_bewaren_gegevens
De Tweede Kamer heeft op 22 mei 2008 een wet aangenomen die providers verplicht om de gegevens van hun klanten een jaar lang te bewaren. Het gaat hier om gegevens over bellen, mailen, chatten en surfen op het internet. In geval er een verdenking bestaat van zware criminaliteit of terroristische activiteiten kan de overheid de gegevens opvragen, onderzoeken en eventueel als bewijs in een strafzaak gebruiken.
De bewaarplicht komt voort uit een richtlijn van de Europese Unie. Volgens de Europese regels had Nederland al twee jaar eerder wetgeving hierover moeten aannemen.

Er is maar één veilige manier.
Notebook met cash geld betalen zonder gegevens achter te laten zoals postcode.
Prepaid internet nemen, uiteraard ook cash betalen.
29-06-2010, 13:06 door Anoniem
"Dat mensen nog steeds denken dat ze anoniem zijn op het internet. Je lidmaatschap bij de provider welke alles opslaat en zoveel maanden bewaart of zelfs langer. Dan zeiken over een browser. Iedere maand een topic hierover zeker?"

Het feit dat je provider informatie over je op slaat, wil nog niet zeggen dat je verder geen veiligheid nodig hebt. Of zie jij niet het verschil tussen data retention, en een banking trojan op je computer waarmee je rekening wordt leeggeplunderd ? Het laatste zal niet gebeuren door de ontwikkelingen die jij noemt. Daarnaast zijn anonimiteit en veiligheid geen synoniemen. Niemand beweert hier immers dat je met een veilige browser ook anoniem bent.

Voor je gaat zeuren dat andere mensen 'zeiken' is het misschien wellicht handig om te zorgen dat je zelf wat beter weet waar je het over hebt. Misschien dat het volgen van deze website daar een bijdrage aan kan leveren, en misschien dat je nog wat kunt opsteken van het 'gezeik' van anderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.