Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

26-06-2010, 17:02 door [Account Verwijderd], 22 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-08-2013, 15:47
[Verwijderd]
Reacties (22)
26-06-2010, 18:12 door Anoniem
Uhm, Sorry ik snap je punt niet, met de OV-Chipkaart wordt er gewoon meteen geld afgeschreven, en die kaart kan je zo weer opladen, of automatisch geld erbij toevoegen,

En een ov-chipkaart is geen abbo, maar je kan het gewoon zien als een buskaartje/treinkaartje, maar dan digitaal zegmaar.
26-06-2010, 21:06 door Anoniem
Lijkt me normaal dat je reis van je saldo word afgeschreven en waarom zou je je abo kwijtraken ?.
In deze maatschappij in privecy een non issue geworden dus heb ik een persoonlijke kaart genomen en ben best tevreden.
27-06-2010, 10:46 door Maki
Anonieme kaart brengt uitkomst.
A) Persoonlijke gegevens worden niet geregistreerd. (Al blijft het mogelijk dat ze je reispatronen aan je gezicht koppelen via de cameras.)
B) Opwaarderen wanneer je het nodig hebt. Geen automatische afschrijvingen die mogelijk afwijken van het eigenlijke gereisde bedrag.
C) Als je hem verliest kan je direct een andere kopen, ipv te hoeven wachten tot ze je een nieuwe sturen.

Maar de strippenkaart was beter.
27-06-2010, 13:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2010, 15:49 door Anoniem


Ik ga zeker niet 'automatisch' af laten schrijven. Daar is het systeem te berucht voor. Toen RFID ontwikkeld werd, was er ook al gedonder. Het is koud op de markt en die *-Ns is er als de kippe(ig) bij.

Het is al vele jaren in Gebruik in onder andere Hong Kong, Londen en Singapore. Heel gek, maar daar zijn de mensen erg tevreden. Stop eens met zeuren. Koop of een auto, ga met de fiets of lopen, of stop met het gebruik maken van gesubsidieerd vervoer.
27-06-2010, 23:14 door spatieman
nadeel, de anonymous kaart is wel HEEL wat duurder.
27-06-2010, 23:50 door Maki
Door spatieman: nadeel, de anonymous kaart is wel HEEL wat duurder.
Niks van gemerkt. Als je daar bewijs van heb zie ik het graag. Zou juridisch misschien interessant zijn.
28-06-2010, 10:18 door KwukDuck
Ik weiger voor alsnog mijn studenten-OV chipkaart op te halen...
Noem me maar een dief van eigen portemonnee... Ben waarschijnlijk ook ongeveer de enigste. xD
28-06-2010, 10:51 door Anoniem
Een beetje off-topic, alhoewel het om automatiseringsdiefstal van OV-tegoed gaat.

Sinds kort een anonieme OV-kaart. Moest namelijk naar A'dam ZO vanuit het centrum en de metro is dan handiger. Had 20,- Euro tegoed. Netjes in- en uitgechecked (steeds pieptoon en groene lampje). Een week later weer naar ZO: geen tegoed meer. Het gaat hier om enkele metrohaltes heen en terug, die ik een week eerder genomen had.

Enkele weken terug. Een vriend komt mij vanuit A'dam-Oost opzoeken met de tram. Hij heeft net zijn OV-kaart ook met 20,- opgeladen. Hij moet één keer overstappen op het Leidseplein. Als hij daar in de tram stapt is zijn tegoed op. Hij had zoiets al eerder meegemaakt, vertelde hij.

Volgens krantenberichten komt dit vaak voor. Werkelijk een schande!
28-06-2010, 11:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-06-2010, 11:21 door Anoniem
Vrijdag werkte het ov kaartje dat ik van P+R had gekregen, niet op de terugweg. Moest 2.60 betalen. Vandaag werkte het kaartje op de heenweg al niet. Volgens de conductrice moest ik even terug naar het loket om een nieuw kaartje te halen. En dan twee trams missen zeker.
Wat een sukkels.
28-06-2010, 12:34 door Anoniem
Dat gedoe om die anonieme vs niet anonieme OV chipkaart....hoe laad je je kaart op, met je pinpas 9 van de 10 keer.....lekker anoniem.

Ik heb nog geen problemen gehad met de OV chipkaart op wat gehannes met een overstap tussen NS en stadsvervoer na.
28-06-2010, 14:55 door xy22
Door KwukDuck: Ik weiger voor alsnog mijn studenten-OV chipkaart op te halen...
Noem me maar een dief van eigen portemonnee... Ben waarschijnlijk ook ongeveer de enigste. xD
tot een paar weken terug deed ik dat ook, je was dus niet de enige ;)
Maar uiteindelijk werd het mij gewoon te duur (ja idd faal van principes enzo..). En voor andere ritjes dan dagelijks naar m'n opleiding en terug, heb ik wel een anonieme kaart.

werkt overigens niet eens slecht, t is alleen altijd hopen dat je weer uit kunt checken & dat jouw 'poortje' niet buiten werking is.
28-06-2010, 20:10 door Maki
Ik loop al met een anonieme RET chipkaart rond sinds dat het verplicht werd in Rotterdam met een chipkaart rond te lopen. Geen problemen daarmee.
28-06-2010, 23:02 door Anoniem
Ik was laatst met een persoonlijke kaart vanuit A'dam Weesperplein met de metro naar A'veen Centrum gegaan, €2,- koste me het in totaal, zonder overtestappen.
29-06-2010, 00:39 door Preddie
wel grappig om te zien dat er nog steeds mensen zijn die leven met de illusie dat er een anonieme chipkaart bestaat ......

http://security.nl/artikel/33652/1/Politie_arresteert_OV-chipkaartfraudeur.html

voor de dummies onder ons een kortje uitleg .....

laten we een kaart met muntgeld gaan kopen aan een loket

- elk verkooppunt heeft camera's
- bij de verkoop van de kaart worden datum en tijdstip vastgelegd, deze is tevens terug te vinden op de video beelden
- men weet dus welk gezicht en hoort bij de chipkaart...... helaas dit gaat dus niet werken ....

laten we hem nu eens met de pin gaan betalen .....

- elk verkooppunt heeft nog steeds camera's
- buiten de datum en het tijdstip worden wordt ook de het ID nummer van de kaart en de bon "factuurnummer" vastgelegd.
- dit factuurnummer wordt (deels) gebruikt bij de afschrijving van de rekening
- de overheid heeft ten alle tijden inzage in uw rekening ..... helaas dit gaat dus ook niet werken ....

Je zou hem natuurlijk altijd online kunnen bestellen....

- uw betaald hem per overschrijving, zelfde verhaal als met de pin betalen .... dat gaat dus ook niet werken :/

Kan iemand mij in godsnaam vertellen hoe ik een "echte anonieme" kaart kan kopen? En waarom heet deze kaart in vredesnaam "anonieme chip-kaart" terwijl deze totaal geen anonimiteit heeft ? Of .... zou .... misschien .... toch de overheid niet helemaal de waarheid vertellen en ons deze illusie in de maag proberen te splitsen ? Ach voor de mensen die dat niet geloven zou ik zeggen; Keep Dreaming. Tegen de rest zou ik zeggen: maak een verstandige keuze, als jij het mij vraagt kun je dan het best 't openbaar vervoer vermijden en probeer daarmee een signaal af te geven richting de overheid en de mensen die dit idiote idee hebben bedacht. En houd daarbij in uw achterhoofd dat betaald is met geld van mij en u ...
29-06-2010, 08:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2010, 15:16 door Preddie
er zit hier een pro-chipkaart verslaafde iedereen te minnen ..... hiihihh naab ....
29-06-2010, 15:43 door Anoniem
Sinds kort een anonieme OV-kaart. Moest namelijk naar A'dam ZO vanuit het centrum en de metro is dan handiger. Had 20,- Euro tegoed. Netjes in- en uitgechecked (steeds pieptoon en groene lampje). Een week later weer naar ZO: geen tegoed meer. Het gaat hier om enkele metrohaltes heen en terug, die ik een week eerder genomen had

Er is bij mij op 1 dag € 16,00 afgeschreven omdat de computer in de bus de weg kwijt was. Iedere keer dat ik de kaart voor de scanner hield werd ik ingecheckt, maar nooit uitgecheckt! (2 busritjes, 's ochtends heen, 's avonds terug; in- en uitchecken = 2*2 = 4 * € 4,00). Het is dat ik toevallig bij de laatste uitcheck actie "Goede reis" op display zag staan, dat je normaal alleen bij het inchecken ziet, dat ik het ging controleren. Kassa! Je moet dus niet alleen opletten bij het inchecken, maar ook nog eens of die computer het doet. Pff... In dat opzicht was de strippenkaart inderdaad vele malen betrouwbaarder.

Overigens konden ze dit snel en eenvoudig "repareren" bij de balie van het GVU (dit gebeurde in Utrecht) met hun computer; maar evenzogoed was ik wel meer geld kwijt dan als dat ding zijn werk had gedaan.

Het is al vele jaren in Gebruik in onder andere Hong Kong, Londen en Singapore. Heel gek, maar daar zijn de mensen erg tevreden. Stop eens met zeuren. Koop of een auto, ga met de fiets of lopen, of stop met het gebruik maken van gesubsidieerd vervoer.

Klopt, de Oyster Card in Londen werkt uitstekend, maar daar zijn 2 hele simpele redenen voor:
* Voor de bus hoef je alleen in te checken; een busritje kost altijd evenveel; misschien niet het goedkoopst, maar je weet waar je aan toe bent en kunt ook niet vergeten uit te checken.
* Er zit een dag-maximum in het systeem (ik meen 7,50 pond); kortom, als ik de hele dag heen en weer sjees met de metro en de bus kost het me geen kapitalen. Ideaal voor toeristen.
(Toegegeven, voor een landelijk dekking is dit systeem waarschijnlijk niet geschikt).

Tot slot: wij zeuren niet, wij wijzen alleen maar op de tekortkomingen van een systeem dat ons door de strot wordt geduwd, of we willen of niet. Het systeem is dus niet betrouwbaar, de kosten zijn niet transparant (ooit een prijslijst gezien bij de tramhalte?), men maakt zich al dan niet terecht zorgen over privacy en de invoering is een rommeltje.

Ik denk dat de grootste onvrede komt uit het feit dat er niet naar de reiziger geluisterd wordt, en helaas kun je de mensen van de OV bedrijven niet wegstemmen zoals je dat met de leden van de 2e Kamer kunt doen. Het is een prestige project geworden dat coute-que-coute doorgevoerd wordt omdat iemand zonodig een lintje door wil knippen. De technische argumenten doen er al lang niet meer toe.
29-06-2010, 16:55 door Preddie
Door Anoniem:
Sinds kort een anonieme OV-kaart. Moest namelijk naar A'dam ZO vanuit het centrum en de metro is dan handiger. Had 20,- Euro tegoed. Netjes in- en uitgechecked (steeds pieptoon en groene lampje). Een week later weer naar ZO: geen tegoed meer. Het gaat hier om enkele metrohaltes heen en terug, die ik een week eerder genomen had

Klopt, de Oyster Card in Londen werkt uitstekend, maar daar zijn 2 hele simpele redenen voor:
* Voor de bus hoef je alleen in te checken; een busritje kost altijd evenveel; misschien niet het goedkoopst, maar je weet waar je aan toe bent en kunt ook niet vergeten uit te checken.
* Er zit een dag-maximum in het systeem (ik meen 7,50 pond); kortom, als ik de hele dag heen en weer sjees met de metro en de bus kost het me geen kapitalen. Ideaal voor toeristen.
(Toegegeven, voor een landelijk dekking is dit systeem waarschijnlijk niet geschikt).


Ik ben het helemaal met je eens, echter zou een kaart zoals de Oyster Card hier waarschijnlijk niet komen, puur en alleen omdat de burger dan niet "gevolgd" kan worden door Big Brother..... Rekening rijden had ook gewoon simpel gekunt bij de jaarlijkse APK keuring ofzo, maarja dan kunnen we de auto's niet allemaal volgen en dat is wat ze willen onder het mom van "file bestrijding" terwijl het dan gewoon betaald in de file staan is ....

Daarnaast vind ik het belachelijk dat ik vervolgens me eigen scheel betaal aan de benzine en het kwartje van Kok of je nu rijd of stilstaat je verbruikt benzine en daar betaal je dus ook ervoor. Vervolgens zit er een idioot hoge BPM hier in Nederland die ook allemaal in staatkas verdwijnt ik snap echt niet dat wij dit als burger allemaal accepteren. Nu nog maar niet te spreken over wegenbelasting waarvan maar 25% in onderhoud en nieuwe wegen wordt gestoken en dan nog klagen dat er te weinig geld is voor de wegen ook ? waar gaat die andere 75% heen ?
29-06-2010, 17:40 door Anoniem
Door Anoniem:


Ik ga zeker niet 'automatisch' af laten schrijven. Daar is het systeem te berucht voor. Toen RFID ontwikkeld werd, was er ook al gedonder. Het is koud op de markt en die *-Ns is er als de kippe(ig) bij.

Het is al vele jaren in Gebruik in onder andere Hong Kong, Londen en Singapore. Heel gek, maar daar zijn de mensen erg tevreden. Stop eens met zeuren. Koop of een auto, ga met de fiets of lopen, of stop met het gebruik maken van gesubsidieerd vervoer.

Het is gesubsidieerd van het belastinggeld dat wij opbrengen, dus mogen we er over zeuren.
En verder zuigt het.
30-06-2010, 15:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.