image

In Amsterdam opgepakte scammers krijgen flinke celstraf

vrijdag 3 april 2009, 12:06 door Redactie, 4 reacties

Twee Nigerianen en één Fransman die in Amsterdam wegens de beruchte 'Advance-Fee' fraude waren gearresteerd, zijn in de Verenigde Staten tot gevangenisstraffen van 5 en 7 jaar veroordeeld. Het oplichters trio verdiende met de zwendel meer dan 1,2 miljoen dollar. De 31-jarige Nigeriaan Nnamdi Chizuba Anisiobi (ook bekend als Yellowman, Abdul Rahman, Michael Anderson, Edmund Walter, Nancy White, Jiggaman en Namo) kreeg met 87 maanden de hoogste celstraf. De 34-jarige Fransman Anthony Friday Ehis (ook bekend als John J. Smith, Toni N. Amokwu en Mr. T) kreeg net als de 35-jarige Nigeriaan Kesandu Egwuonwu (ook bekend als KeKe, Joey Martin Maxwell, David Mark en Helmut Schkinger) 57 maanden opgelegd.

Het onderzoek naar de oplichters werd door de Nederlandse autoriteiten uitgevoerd. Na het identificeren van de Amerikaanse slachtoffers waarschuwde de Nederlandse autoriteiten de Amerikaanse Postal Inspection Service, die een onderzoek startte. Aan de hand hiervan konden de drie verdachten in 2006 worden aangehouden en uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

De oplichters beloofden de slachtoffers grote sommen geld en probeerden die via legitiem uitziende documenten te overtuigen. Om het geld in ontvangst te nemen moesten de slachtoffers eerst allerlei aanbetalingen doen. Waarna de criminelen niets meer van zich lieten horen.

Reacties (4)
03-04-2009, 14:30 door spatieman
netjes.
opgeruimt staat goed..
03-04-2009, 14:38 door Anoniem
Eh, en wat gaat er met dat geroofde geld gebeuren? Mogen ze dat houden?
03-04-2009, 14:55 door Anoniem
Dat soort berichten zie ik graag en te weinig.
03-04-2009, 15:33 door Anoniem
Door AnoniemEh, en wat gaat er met dat geroofde geld gebeuren? Mogen ze dat houden?


Da's allang op/weggesluisd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.