image

Jacht Bernie Madoff leidt naar nep-virusscanner

zaterdag 4 april 2009, 10:15 door Redactie, 4 reacties

Onlangs werden een villa en twee boten van megafraudeur Bernie Madoff in beslag genomen, maar wie informatie over de jachten zoekt loopt zelf het risico om slachtoffer van fraude te worden. Steeds vaker gebruiken cybercriminelen Google om internetgebruikers naar kwaadaardige pagina's te leiden, zoals ook in dit geval. Wie op "1969 Rybovich" jacht zoekt en de links volgt die Google als eerste geeft, komt op pagina's terecht die een video plugin willen installeren om een filmpje te laten zien. In werkelijkheid is het malware die de gebruiker met een nep-virusscanner opzadelt en hem of haar via allerlei waarschuwing tot het aanschaffen ervan probeert over te halen.

Het verhaal over de inbeslagname verscheen op 1 april en amper een paar uur later waren de eerste kwaadaardige websites die hierop inspeelden al actief, wat zelfs onderzoekers van McAfee verbaasde. "Onze eerste reactie was, wow, ze zijn wel heel snel", zegt Paula Greve. Ze adviseert gebruikers om voorzichtig te zijn met het zoeken van informatie via zoekmachines.

Reacties (4)
04-04-2009, 12:26 door Paultje
....En Google ons maar waarschuwen voor BADWARE besmette webpagina's....
04-04-2009, 22:34 door Fitting
Ze adviseert gebruikers om voorzichtig te zijn met het zoeken van informatie via zoekmachines.

Wat een dom advies.. iedereen zoekt info via zoekmachines daar zijn ze voor duhh... Niet zomaar klakkeloos plugins installeren zo had het advies moeten luiden.
04-04-2009, 23:16 door Anoniem
Probleem...

Ik heb dit voor de gein geprobeerd, zelf goede anti virus software dus geen kwaad voor mij. maar probeer dit niet uit! Toen ik op de site kwam gaf hij meteen de melding dat hij op mijn pc zit. dus hij heeft hem direct gedownload!

oppassen dus!
06-04-2009, 00:18 door Atropos
Daarom dus eerst proberen op live distro.
Schilt weer een frustratie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.