image

Ziekenhuis verliest schijf met gegevens 200.000 mensen

zaterdag 4 april 2009, 09:51 door Redactie, 1 reacties

Een ziekenhuis in Florida is een harde schijf met de persoonlijke gegevens van 200.000 bezoekers verloren. Op de gestolen datadrager stonden kopieën van rijbewijzen en andere identiteitspapieren. Wie er precies getroffen zijn kan het Jackson Memorial Hospital niet zeggen, aangezien het geen backup van de onversleutelde gegevens heeft. Het adviseert mensen die de afgelopen 11 maanden op bezoek zijn geweest om hun afschriften in de gaten te houden. Volgens het ziekenhuis was het de dief niet om de gegevens te doen, maar wilde die alleen een harde schijf voor zijn eigen computer. De diefstal werd op 11 februari ontdekt toen een er in het mainframe datacenter een opengemaakte computer met een missende harde schijf werd aangetroffen.

Het ziekenhuis besloot op 4 maart pas te politie in de lichten. Naar eigen zeggen wilde het eerst zelf precies weten wat er gebeurd was. Aangezien het de getroffen personen niet kon bereiken moest het wel de media opzoeken. In een verklaring laat het ziekenhuis weten dat het maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. De informatie wordt nu door een derde partij gemonitord en op een offsite locatie opgeslagen. Daarnaast zal het per direct de gegevens van bezoekers na 30 dagen vernietigen.

Reacties (1)
06-04-2009, 10:00 door Anoniem
Goeie beveiliging..... Ik zou liever niet in dat ziekenhuis komen, Joost mag weten wat daar allemaal nog meer niet in de haak is, zowel op IT-gebied als op andere vlakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.